en asagi 1.70 oldu, 1.65 yemedi. 1.65 VDD ve 1.45 VDDQ yer belki. Sadece RTP yeterli mi Cruncher gerekmez degil mi?Stabiliteden emin ol dediğim gibi, yoksa 1.65 olmasında da sorun yok. Stabil olup olmadığı uzun testte belli olur.
1.75 VDD, 1.55 VDDQ zaten stabildir ama 1.65 VDD 1.45 VDDQ da stabil olabilir. Kite göre çok değişiyor bu durum.
20 dakika RTP ile tayin etmesi zor, minimum 180 dakika yapman lazım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
en asagi 1.70 oldu, 1.65 yemedi. 1.65 VDD ve 1.45 VDDQ yer belki. Sadece RTP yeterli mi Cruncher gerekmez degil mi?
VDD ile VDDQ bağımsız düşünmen lazım bu tarz senaryolarda, 1.65 yememesi normal. 1.7 sınırdır muhtemelen. VDDQ işi şans, 1.45 yetebilir. RTP 180 dakika yap.
Teşekkürler hocam inceleyeceğim, ben de kaspersky kullanıyorum zaten defender ile işim yok.Hazır modifiye sistem kurabilirsin, TNCTR'de var mesela ama bu sistemlerde Defender devre dışı; ben zaten kullanmıyorum Defender'ı. Hep sorun yaratıyor. Oyun sisteminde bence yeri yok. Kendin NT Lite ile uğraşabilirsin ISO düzeyinde ya da dediğin gibi Winutil, Winhance ile debloat edebilirsin. Revo ile çerçöpleri silersin, başlangıç programlarını düzeltirsin. Bu kadarı yeterli gelir. Atlas, Riva, Windows Lite vs. kullananlar da var.
- Makaleler
- 1
@cozgen @shiiw @babe1337
TR_by Win11 Pro ya da 25H2 LTSC deneyebilirsin. Yazdırırken Rufus'tan tik atmayın hiçbir kısıma. Oyun modu ve sanal bellek açman lazım, detaylar anlatılmış konuda. Bende boşta 60 işlem var. 50-55 kadar düşürtme şansı var, NVIDIA sürücüsü birkaç hizmeti kapatarak veya NVCleanstall ile telemetrisiz kurulum vs. yaparak.
Teşekkürler hocam inceleyeceğim, ben de kaspersky kullanıyorum zaten defender ile işim yok.
TR_by Win11 Pro ya da 25H2 LTSC deneyebilirsin. Yazdırırken Rufus'tan tik atmayın hiçbir kısıma. Oyun modu ve sanal bellek açman lazım, detaylar anlatılmış konuda. Bende boşta 60 işlem var. 50-55 kadar düşürtme şansı var, NVIDIA sürücüsü birkaç hizmeti kapatarak veya NVCleanstall ile telemetrisiz kurulum vs. yaparak.
Günlük kullanımda vesaire nasıl artıları oluyor? Oyunlarda %1leri falan etkiliyor mu hocam@cozgen @shiiw @babe1337
Eki Görüntüle 264943
- Makaleler
- 1
Günlük kullanımda vesaire nasıl artıları oluyor? Oyunlarda %1leri falan etkiliyor mu hocam
Etkiliyor da aman aman bir şey bekleme, takıntı bizdeki. Çöpdows bu saatten sonra kullanılmaz. Boşta 60 işlem olacak, RAM timing uğraşan adam stok Windows kullanmaması lazım. Defender olmaması çok daha iyi, onun yerine harici kurarsın. Ben onu da kurmuyorum yani. Ne yaptığını bilen adam için sorun yok.
FACEIT ve Valorant bellek bütünlüğü, Defender, Store, SVM vs. ihtiyaçları olabilir, güncelde takip etmediğimden hakim değilim. Diğer hiçbir oyunda BF6 vs. dahil sıfır sıkıntı var modifiyelerde. Defender devre dışı olması negatif bir etkisi yok yani oyun özelinde.
Bende Store, Xbox, Defender, Update aklına ne gelirse hiçbiri yok şu anda. Gereksiz şeyler oyun sisteminde.
Tamamdır hocam, birden fazla modifiye var TR'nin yaptığı inceliyorum şu an.Etkiliyor da aman aman bir şey bekleme, takıntı bizdeki. Çöpdows bu saatten sonra kullanılmaz. Boşta 60 işlem olacak, RAM timing uğraşan adam stok Windows kullanmaması lazım. Defender olmaması çok daha iyi, onun yerine harici kurarsın. Ben onu da kurmuyorum yani. Ne yaptığını bilen adam için sorun yok.
FACEIT ve Valorant bellek bütünlüğü, Defender, Store, SVM vs. ihtiyaçları olabilir, güncelde takip etmediğimden hakim değilim. Diğer hiçbir oyunda BF6 vs. dahil sıfır sıkıntı var modifiyelerde. Defender devre dışı olması negatif bir etkisi yok yani oyun özelinde.
Bende Store, Xbox, Defender, Update aklına ne gelirse hiçbiri yok şu anda. Gereksiz şeyler oyun sisteminde.
- Makaleler
- 1
Tamamdır hocam, birden fazla modifiye var TR'nin yaptığı inceliyorum şu an.
25H2 LTSC ve Win11 Pro son yayınladıkları güzel, ikisini de kullandım. Bu forumda da kullananlar var. Sanal bellek ve oyun modu açacaksın, diğer ayarları kafana göre. Update devre dışı geliyor Pro'da, Kaspersky vs. Update Blocker yazılımını virus olarak görebilir, harici yazılım sonuçta. Windows'a müdahale eden, bir şey açıp kapatan yazılımları virus olarak görüyor hepsi ama yalancı pozitif. Ben hiç kullanmadım yazılım, sistem stokta nasıl geliyorsa aynı öyle duruyor. Kaspersky ile taratırsan bir şey bulamayacaktır bu dediğim haricinde. Mass etkinleştirmesini de virus olarak görüyor mesela. Mass kendi sitesinde var halbuki, Mas_AIO olarak geçiyordu. Script .bat uzantılı.
Çekincem şu sadece, böyle bişeyler indirip kurarken hatalar falan alır mıyım diyorum, iş için de kullanıyorum bilgisayarımı çünkü.25H2 LTSC ve Win11 Pro son yayınladıkları güzel, ikisini de kullandım. Bu forumda da kullananlar var. Sanal bellek ve oyun modu açacaksın, diğer ayarları kafana göre. Update devre dışı geliyor Pro'da, Kaspersky vs. Update Blocker yazılımını virus olarak görebilir, harici yazılım sonuçta. Windows'a müdahale eden, bir şey açıp kapatan yazılımları virus olarak görüyor hepsi ama yalancı pozitif. Ben hiç kullanmadım yazılım, sistem stokta nasıl geliyorsa aynı öyle duruyor. Kaspersky ile taratırsan bir şey bulamayacaktır bu dediğim haricinde. Mass etkinleştirmesini de virus olarak görüyor mesela. Mass kendi sitesinde var halbuki, Mas_AIO olarak geçiyordu. Script .bat uzantılı.
- Makaleler
- 1
Çekincem şu sadece, böyle bişeyler indirip kurarken hatalar falan alır mıyım diyorum, iş için de kullanıyorum bilgisayarımı çünkü.
İş için kullanıp da bu modifiyeleri kullananlar var, denemeden bilemezsin. Sıkıntı yaşamıyor bu dediğim 2 sürümde, iş için de kullanıyor. Yedeklerini alıp denersin, çok zor yanı yok. Şimdi RAM timing ile sistemi optimize edip de Çöpdows çok yakışmıyor, biraz uğraşmak lazım.
LTSC genel anlamda bazı programlar özelinde sıkıntılı olabilir, olmayabilir de. Deneme yanılma bunların hepsi.