• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

G-Skill Trident Z5 Royal Neo 32 GB Hynix A-Die RAM için manuel zamanlama tavsiyesi

Bendeki Windows hiç böyle sıkıntılar vermiyor. ISO içinden bu tip hata verebilecek tüm korumaları devre dışı bıraktım. Şu an durum böyle. Gerçi bu hali bile Linux’un iki katı RAM yiyor nasıl bir kod yığını varsa artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
tRFC silinmiş gördüğün üzere. @Picky

Boşta 55 işlem IOT 25H2 ISO kurdum, ekstra Debloat ile 55-60 civarında yani. NVIDIA hizmetler bile kapalı, NVIDIA Container görmek istemiyorum. Ona rağmen boşta 2.5 GB RAM kullanımı var. Bellek Cache temizliği yaparsan Compressed 0 GB düştüğü için boşta 1.5 GB kullanıyor. Gerisini sen düşün. Bill Gates yatacak yeri yok.

CTT debloat mı kullandınız hocam?

Bu mecburen mixed olacağı anlamına geliyor galiba.

Değişebiliyorsun ama Mixed performansı arttı, NORM kıstılar bilinçli. AMD yaptı yine yapacağını. İntel gibi artık tRFC algoritması. IMC ona göre Train ediyor.

CTT debloat mı kullandınız hocam?

CTT var, evet. Onun birkaç versiyonunu kullandım, bazıları daha agresif Debloat ediyor. Github'da vardı. Ama Win11'de PowerShell direkt Execute etmiyor. Force'laman lazım, onun için ayrı komut vardı.

Onun haricinde elle hizmet kapatman lazım 5-10 tane daha, belki daha fazla. Kısmen Gpedit.msc uğraşılabilir. Edge ve WebView silersen de -10 işlem.

Özgeçmiş falan da kapattım, onun için ya klasör silmek lazım sahiplik alıp ya da Görev Zamanlayıcı'dan yapılıyor. Script'i vardı onun .bat, bu tarz uğraşmayacaksanız Linux kurup geçin.

Önceki sayfalarda şöyle bir ayar yapmışız bunu geçireyim mi tekrar?

X3D işlemciye 8K yapmak nedir?

1:1 açamıyor IMC, diğer opsiyon 1:2 mod. Onu da anakart sınırlar. Açabilirse 8000 CL32 1:2 sağlamdır.

X3D'ye asıl 1:2 mod lazım, burada tek CCD olduğu için 1:2 şartı yok. RAM C26 olduğundan asıl olarak 1:2 zorlanmalı. Anakart maksimum 8000 verebilir şu anda. 1 DPC ya da Hero falan değil.

9950X3D olsaydı 8400 1:2 2100 FCLK önceliği vardı. Bu kartlarda bu imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…