Düzelicez inşallah. Bir kaç güne yeniden üzerine düşücem. Taksit taksit iş yapmayayım diye şu anlık ara verdim. Muhakkak buradan yine haberdar edicem sizi.

Düzelicez inşallah. Birkaç güne yeniden üzerine düşeceğim. Taksit taksit iş yapmayayım diye şu anlık ara verdim. Muhakkak buradan yine haberdar edeceğim sizi.

Toptan yapmak, daha kötü sorunun ana kaynağını belirlemek daha iyi olur. Tek tek uğraşıp belirleyeceksin. Sorun somut bir şey ise üstüne düşüp yumruklamak gerekli.

@Ayhan Dönmez Yarın tüm timingleri baştan aşağı yeniden gircem de. Temiz kurulum ile birlikte eski kartım GTX 1070 i takıp GTA 5 kurdum, kusursuz akıcılıkta oynadım oyunu. Ardından DDU ile kaldırdım sürücüyü RX6800 i takıp AMD en güncel sürücüyü kurdum ve tekrar açtım GTA 5'i. Yine sorunsuz oyun deneyimi. Yaşadığım sorun diğer oyun kaynaklı muhtemelen. Masaüstündeki takılma vesaire hepsi gitti. Sadece RX6800'ü taktıktan sonra birkaç kez ekran siyahlaşması falan oldu. Yani durup dururken birden ekran gitti, restart falan atmam gerekti. Ekran kartından şüphelerim var. Nvidia bir kart almayı düşünüyorum ilerleyen aylarda. Konu dağılıyor gibi yani demek istediğim sorunum RAM'den kaynaklı değil diye düşünüyorum. İşlemci böyle takılmalara sebep olabilir mi bilmiyorum sıcaklıkla alakalı sıkıntılı ya biraz. Yarın timigleri baştan girip iyi bir stabilite yakalamayı başka oyunlarda denicem.

@Ayhan Dönmez Yarın tüm timingleri baştan aşağı yeniden gircem de. Temiz kurulum ile birlikte eski kartım GTX 1070 i takıp GTA 5 kurdum, kusursuz akıcılıkta oynadım oyunu. Ardından DDU ile kaldırdım sürücüyü RX6800 i takıp AMD en güncel sürücüyü kurdum ve tekrar açtım GTA 5'i. Yine sorunsuz oyun deneyimi. Yaşadığım sorun diğer oyun kaynaklı muhtemelen. Masaüstündeki takılma vesaire hepsi gitti. Sadece RX6800'ü taktıktan sonra birkaç kez ekran siyahlaşması falan oldu. Yani durup dururken birden ekran gitti, restart falan atmam gerekti. Ekran kartından şüphelerim var. Nvidia bir kart almayı düşünüyorum ilerleyen aylarda. Konu dağılıyor gibi yani demek istediğim sorunum RAM'den kaynaklı değil diye düşünüyorum. İşlemci böyle takılmalara sebep olabilir mi bilmiyorum sıcaklıkla alakalı sıkıntılı ya biraz. Yarın timigleri baştan girip iyi bir stabilite yakalamayı başka oyunlarda denicem.

Ekran kartı dediğin sıkıntıyı yapabilir. Ne vardı sende?

AMD ekran kartları başlı başına sıkıntı zaten. Driver düzeyinde sorunlar var. Onun dışında bu ekran kararması ve görüntü bozulması yeni Win11 Update ile ilişkili. O da ayrı bir dert.
"MSI RX 6800 Gaming Z Trio 16 GB"

Ayrıca "Windows 10 LTSC 2021" kurulumu yaptım hocam. Windows 11'i hiç sevemiyorum.

@Ayhan Dönmez @ggbye Biraz vaktiniz var mı Zen'e bir baksanız?

1771192647929.webp
1771192662564.webp

ns çok mu yüksek?

Son düzenleme:
"MSI RX 6800 Gaming Z Trio 16 GB"

Ayrıca "Windows 10 LTSC 2021" kurulumu yaptım hocam. Windows 11'i hiç sevemiyorum.

@Ayhan Dönmez @ggbye Biraz vaktiniz var mı Zen'e bir baksanız?

Eki Görüntüle 227421Eki Görüntüle 227422

ns çok mu yüksek?

@Picky Güncellemek lazım.

Maalesef, öyle. X3D faciası.