Senin oda çok sıcak, şömine kıyısına falan koydun muhtemelen kasayı.
Kasayla da alakalı, yan kapak açık kalacak sende. Eğer değilse.
@Picky Arctic P12 Pro'yu ayrı sokete taktın değil mi bu arada? Boştaki bir sokete tak ki onun hızını ayreten kontrol et. 1500 RPM ayarladın mı sabit, PWM seçtikten sonra?
Diğer fanlar ile beraber taktıysan mort yani, RAM fanı ayrı bir porta takacaksın. Onu anlatmıştım sana. Sonrasında BIOS'tan PWM çekip 1500 RPM sabit eğri çiz.
Oda olması gerekenden bile soğuk. Arctic P12’yi ayrı bir sokete bağladım ve 1570 RPM’de sabit. Yan kapak açık. Bunların hepsi biz başlamadan önce zaten bu şekildeydi. Gerçekten merak ediyorum neyden kaynaklandığını.
Oda olması gerekenden bile soğuk. Arctic P12’yi ayrı bir sokete bağladım ve 1570 RPM’de sabit. Yan kapak açık. Bunların hepsi zaten bu şekildeydi. Gerçekten merak ediyorum neyden kaynaklandığını.
Açık konuşayım, Arctic 1500 RPM sabit ise 1.55V şu anda 40 derece sabit kalmalıydı. Yazın oda 50 derecede iken ancak senin dediğin mümkün olabilir. Sende ilginç bir sıcaklık sorunu var. Kasanın konumunu değişmek lazım, bir komşu evine çıkıp dene. Ben olsam öyle yaparım. Aklıma başka bir şey gelmedi. Ya da balkona kuracaksın sistemi deneme amaçlı, odada uğursuzluk var. @SunseTTime gibi büyü bile çıkabilir duvardan, kapı arasından vs.
Dediğim yöntem, sorunu kalıcı çözer. Şu an için 50 derece sorun değil, ama tREFI 65K yine yapamazsın. Hata üretebilir. 1-2-1 Nitro deneyin şu an için. Sizde 2 yönlü üfleyecek aynı fan, ya da 3000 RPM çekmen lazım. O seste de durulmaz.