10 dk Gear kapalı, ARD=2 ile patlamadı ama sıcaklıklar yüksek. Voltajları değiştirip yine alıcam teste. RAM'ler bile fazla gibi geldi bana. Kasa akvaryum fanlar yanda, öndeki camı çıkarıcam, mesh paneli takıp 140 fanları da öne alıcam. Biraz fanların da ayarlarını yükselteyim.

1770141898168.webp

1770141660058.webp

1770141691349.webp

10 dk Gear kapalı, ARD=2 ile patlamadı ama sıcaklıklar yüksek. Voltajları değiştirip yine alıcam teste. RAM'ler bile fazla gibi geldi bana. Kasa akvaryum fanlar yanda, öndeki camı çıkarıcam, mesh paneli takıp 140 fanları da öne alıcam. Biraz fanların da ayarlarını yükselteyim.

Eki Görüntüle 224170

Eki Görüntüle 224166

Eki Görüntüle 224168

Akvaryum olması buna sebebiyet verebilir. Akvaryumlarda AIO Radyatör montajı yan panele alınmalı, o şekilde Push+Pull olarak güncelle sistemini. Tepeye takarsan boğulur işlemci, ekran kartının sıcak havası da etkiliyor. Radyatör akvaryumda yan panele takılacak, intake olacak fanlar, dışarıdan serin havayı radyatöre üfleyecek. Metod bu. Bu haliyle 60 görmesi çok normal sende.

@Picky Gerçi bu kasada yan panel 360 desteği yok, tek çare üste montaj. Fanlar da çok kaliteli değil, CFM değerleri ortalamadır. IOD sıcak çalışması normal sende şu anda.

Mesh kasa değil, akvaryumlarda side panel montaj ve tubes down montaj en iyisidir. Radyatöre giren 2 boru, radyatöre alttan girecek yani. Üst montajda zaten kusur ya da sorun yok fakat akvaryumda sıcak çalışır işlemci. Şu an sendeki olduğu gibi.

@Picky Gear kapatıp ARD=2 yap, 35-35 olsun PHY. Sonrasında 1.29 SoC, 1.1 VDDP ve 1.55 VDD ile teste al.

1770142425759.webp

@Picky Fanlar bu şekilde üflemiyorsa işin çok zor. IO Die +10 derece ekler sendeki gibi.

Yan panel ve alt kısım içeri alacak havayı, üst panel radyatör ve arka egzoz fan dışarı atacak. Başka çaren yok bu senaryoda. Buna uygun ayarla.

Fanlar Reverse Blade değilse ters çevirmelisin yani.

Son düzenleme:
O zaman ben hava soğutmayı mecburen alıcam, dediğiniz gibi yan panel 360 desteği yok. Pişmanlık üzerine pişmanlıklar geliyor şu an bana. Mesh derken yani resimdeki 2 adet 140 fanı ben öne takıp havayı dışardan alıp egzoz fana üfleyecek şekilde çevirebilirim. Bir nebze olsa daha iyi olur sanırım.

Tam olarak öyle çalışıyor fanlar. Alttaki üçlü ve yandaki 2 adet 140 havayı içeri alıyor, AIO'nun fanlar var egzoz dışarı atıyor ama şimdi anladım ben dediğinizi. AIO dışarıdaki havayı üflemiyor radyatöre. Zaten içerideki sıcak havayı üflüyor.

O zaman ben hava soğutmayı mecburen alıcam, dediğiniz gibi yan panel 360 desteği yok. Pişmanlık üzerine pişmanlıklar geliyor şu an bana. Mesh derken yani resimdeki 2 adet 140 fanı ben öne takıp havayı dışardan alıp egzoz fana üfleyecek şekilde çevirebilirim. Bir nebze olsa daha iyi olur sanırım.

Hava akışı işaretlediğim gibi mi? Yan ve alt panel içeri hava alacak, üst ve arka egzoz dışarı atacak. Böyle yapmadıkça sıkıntı yaşarsın sıcaklık konusunda.

Reverse blade değil ise fanlar, ters çevirmen lazım yan panel ve alt paneli.

@Picky Ekran kartı üstündeki fanı RAM'lerin dibine iyice yanaştır, gittiği yere kadar gitsin. Ne kadar yakın, o kadar iyi.

Hava akışı işaretlediğim gibi mi? Yan ve alt panel içeri hava alacak, üst ve arka egzoz dışarı atacak. Böyle yapmadıkça sıkıntı yaşarsın sıcaklık konusunda.
Evet hocam tam olarak öyle. Alt ve yan panel havayı içeri alıyor, reverse onlar. AIO ve egzoz dışarı atıyor. Ama yetersiz geliyor çok belli. Çünkü AIO'nun fanları radyatöre dışarıdaki havayı üflemiyor.

AIO'yu zemindeki 3 fanın yerine takmak gibi bir seçenek olabilir mi? dışardaki havayı içeri alsın en azından.

Evet hocam tam olarak öyle. Alt ve yan panel havayı içeri alıyor, reverse onlar. AIO ve egzoz dışarı atıyor. Ama yetersiz geliyor çok belli. Çünkü AIO'nun fanları radyatöre dışarıdaki havayı üflemiyor.

Akvaryum için klasik senaryo. Phantom ile dene, ya da yan panel 360 AIO takılması lazım. Modelin desteklemiyor. Yan panel 360 AIO Push+Pull en iyisidir. Fanların CFM ve statik basıncı iyi değil, kasanın kendi fanı zaten. İdarelik yani. Lian Li TL fanlardan almak lazım, fiyatı tuzlu. Wireless'tan kaçınmak lazım. Düz TL olanlar 8 pin PCIe kablodan güç alıyor.

AIO'yu zemindeki 3 fanın yerine takmak gibi bir seçenek olabilir mi? dışardaki havayı içeri alsın en azından.

Pompa ömründen yiyor, uygun değil. Yan panel Push-Pull lazım ya da intake fanları CFM değeri yüksek fanlar ile değişeceksin. Kasa yan kapak açıp deneyim et, IO Die 60'tan 50-55 arası düşüyorsa mevzu anlaşılır. Bazı işlemcilerde, üretimlerde 60 olması normal. Sendeki senaryo akvaryum kaynaklı olması da olası.

Akvaryum için klasik senaryo. Phantom ile dene, ya da yan panel 360 AIO takılması lazım. Modelin desteklemiyor. Yan panel 360 AIO Push+Pull en iyisidir. Fanların CFM ve statik basıncı iyi değil, kasanın kendi fanı zaten. İdarelik yani. Lian Li TL fanlardan almak lazım, fiyatı tuzlu. Wireless'tan kaçınmak lazım. Düz TL olanlar 8 pin PCIe kablodan güç alıyor.

Pompa ömründen yiyor, uygun değil. Yan panel Push-Pull lazım ya da intake fanları CFM değeri yüksek fanlar ile değişeceksin. Kasa yan kapak açıp deneyim et, IO Die 60'tan 50-55 arası düşüyorsa mevzu anlaşılır. Bazı işlemcilerde, üretimlerde 60 olması normal. Sendeki senaryo akvaryum kaynaklı olması da olası.
Fanı RAM'e iyice yaklaştırdım. Kasa fanlarının da RPM'ini biraz daha yükselttim, yan kapağı açtım. Voltajları değiştirmeden bir teste alayım mı?

Fanı RAM'e iyice yaklaştırdım. Kasa fanlarının da RPM'ini biraz daha yükselttim, yan kapağı açtım. Voltajları değiştirmeden bir teste alayım mı?

Gear kapat, ARD=2 uygula. 1.55 VDD değiş sadece, VDDP=1.1, SoC=1.29 olsun. Uzun teste al bunu, Gear kapalı, 35-35, Nitro 1-2-1.

Kasa yan kapak aç, fanları fulle. IOD ve RAM takip et, görsel atarsın.

Atıcam hocam, aksilikler hiç bırakmıyor. RAM'lere hava üfleyen fanı düşürdüm kırıldı. Başka bir tane daha koydum ancak daha yavaş bir fan. Dediklerinizi yapıp görsel atıcam.

Atıcam hocam, aksilikler hiç bırakmıyor. RAM'lere hava üfleyen fanı düşürdüm kırıldı. Başka bir tane daha koydum ancak daha yavaş bir fan. Dediklerinizi yapıp görsel atıcam.

Nasıl kırıldı ola ki? İlginç gerçekten. RAM'lerin dibine ne kadar sokarsan o kadar iyi performans alırsın. Bu her zaman böyle. Kırılmasına üzüldüm açıkçası.