ROG Forum'da testi vardı. Her oyun için geçerli değil, tekli çekirdek abanan CS gibi saçma oyunlarda kısmen etkili.

Hocam bu BIOS üzerinde katmanlar var. Bunları tek tek disabled yapmamız gerek. Nitro ve Legacy mode kapatınca, 2 katman gecikme düşürüyor. Bunun gibi eminim 3-5 tane daha vardır.

Hocam bu BIOS üzerinde katmanlar var. Bunları tek tek disabled yapmamız gerek. Nitro ve Legacy mode kapatınca, 2 katman gecikme düşürüyor. Bunun gibi eminim 3-5 tane daha vardır.

Nitro kapatılamıyor. Kapatırsan 2-3-1 oluyor. 2-3-1 en kötü hali. Legacy alırsan da göz boyuyor. Tek çekirdek abanan oyunlarda iyi. ROG Forum'da Silent Scone anlatmıştı bunu, rehberi var. Oraları az kurcalayın. Benim bildiğim başka katman yok.

@ggbye Bir de 8x yeni AGESA'da iyi değil, stabilse 1x kullanın. Bundan net şekilde eminim, Çew Amca da aynısını söylüyor. Bias 0-1 + 1x-1x yapacaksınız. Yetkin kişiler ne diyorsa onu uygulayın. Bu adamlar boşuna konuşmuyor, sağlam test ediyorlar. @Haluk Albayrak

Preamble olayının çok bir katkısı yok, 3-3 ya da 4-4 hangisi stabilse kalır. Stabilite bozabilir IMC sınırındaysa. 1x-1x mesela bir katman, 8x-8x iyi değil normalde. Train ne kadar kısa ve keskinse o kadar iyidir. Ama stabil olmayabilir, uğraşacaksın. @ggbye

1.2.7.0 AGESA'da 1x-1x ile 8x-8x aynıydı, şu anda net şekilde 1x-1x daha iyi mesela.

Nitro Disabled yaparsan tek başına onun yapacağı şey 2-3-1 oluyor. 1-1-0 zaten Boot etmez, TX minimum 2 olabiliyor. APU'da 0-0-0 oluyor. Onda hiç katman yok mesela. Sana APU lazım. Hiç Nitro olmasından kasıt 0-0-0 olmasıdır. 1-2-0 limiti var şu anda, katman bunlar. En iyi hali bu, ona bir şey yapamazsın.

Mesela 8700F olsaydı sende 0-0-0 yapacaktın, arada hiçbir gecikme olmayacaktı RX-TX. @ggbye

RX-TX katmanları var, Burst ve Nitro olarak. Bunları aşmak istiyorsan APU alacaksın. APU IMC ile sendeki IMC bir olamaz. APU monolitik, FCLK 2600-2700 açar, 1:1 ve 1:2 ciddi uçurursun. Onda işler farklı.

Tabii H16M bir halt yapamaz onda, H24 ya da H16A alacaksın.

1.2.7.0 AGESA'da 1X-1X ile 8X-8X aynıydı, şu anda net şekilde 1X-1X daha iyi mesela.

Nitro disabled yaparsan tek başına onun yapacağı şey 2-3-1 oluyor. 1-1-0 zaten boot etmez, tx minimum 2 olabiliyor. APU'da 0-0-0 oluyor. Onda hiç katman yok mesela. Sana APU lazım. Hiç Nitro olmasından kasıt 0-0-0 olmasıdır. 1-2-0 limiti var şu anda, katman bunlar. En iyi hali bu, ona bir şey yapamazsın.

Mesela 8700F olsaydı sende 0-0-0 yapacaktın, arada hiçbir gecikme olmayacaktı RX-tx. @ggbye

RX-tx katmanları var, burst ve Nitro olarak. Bunları aşmak istiyorsan APU alacaksın. APU ımc ile sendeki ımc bir olamaz. APU monolitik, FCLK 2600-2700 açar, 1:1 ve 1:2 ciddi uçurursun. Onda işler farklı.

Tabii H16m bir halt yapamaz onda, H24 ya da H16a alacaksın.

AM5 için konuşuyorum. Intel sistem pasif durumda.

AM5 için konuşuyorum. Intel sistem pasif durumda.

AM5 için anlattım zaten. Ryzen 8000 haricinde katman olmak zorunda. APU monolitik harici katman olayını kaldıramazsın. IMC ve FCLK dandik çünkü çiplet mimari.

Çipletten dolayı gecikme yüksek, katman kaldıramazsın. APU'da 0-0-0.

1771422896785.webp

Sağ alttaki terminasyon değerleri. ODT'leri dediğim gibi değiş. Ama genel olarak ASUS'ta böyledir:

1771422940219.webp

@Ayhan Dönmez Hocam, fan geldi ve taktım. Ek olarak braketi çıkarıp anakartın orijinal aparatını taktım. RAM'lerin yerlerini değiştirdim. Bazı görseller atıyorum. Ayrıca şunu sormak istiyorum. BIOS kendini sıfırladı bu normal mi? Sıfırlandığı için yalnızca EXPO1 açtım ve iGPU kapattım. Başka hiçbir şeyi değiştirmedim. TF-7 çok katı olduğu için düzgün bir X yapamadım. Bezelye büyüklüğünde sıkıp soğutucuyu üst alt şeklinde sırayla sıkarak dağıtmaya çalıştım.

1.webp
2.webp
3.webp
4.webp