G.Skill Trident Z5 Royal Neo 6000 MHz CL30 Hynix RAM'e overclock ayarı önerisi

Niach

Üyecik
Merhaba, daha önce hiç OC yapmadım fakat bir anda içime bir his geldi, OC yapmalısın.
CL26, CL28 düşünüyorum. FPS oyunları oynuyorum genelde, bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
  • AMD Ryzen 7 7800X3D.
  • MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
  • G.Skill Trident Z5 Neo RGB serisi 32 GB (2X 16 GB) 288-PIN SDRAM DDR5 6000 (PC5-48000) CL30-38-38-96 1,35V.
  • Cooler Master Master Case H500 750W 80Plus.
  • RTX 3070 Ti.

Rehber konuyu inceleyin. B650 Tomahawk anakartın ne kadar ayara izin vereceği tartışılır.

Son düzenleme:
Ne tarz sorunları var bu Tomahawk serisinin? Sizde bir Tomahawk düşmanlığı sezdim.

Canı sıkılınca durduk yere BSoD verir, BIOS yazılımı tam anlamıyla stabil değil, RAM ayarı yapılınca sistem boot etmeyebilir, durup durup kendi kendine sisteme reset atabilir, BIOS kendi kendini default moda alabilir. Fanların PWM ayarı bile bozulabilir. Tomahawk söz konusu ise, işe besmele ile başlamak lazım. Düşman değiliz MSI yetkililerini göreve davet ediyoruz, durumu düzeltsinler sayın hocam, aklıma gelmeyen birkaç sorun daha var, onlar gelmese de olur önemli olanları saydım gibi farz edin

@Yakuza ne diyor bu duruma? Carbon ile Tomahawk arasındaki USD farkına?

@X99 Konu sahibi ZenTimings A2-B2, DIMM Telemetri iletmesi lazım. BIOS güncel olacak, H16M (Hynix M-die) için Bank Refresh Mode Mixed ayarlanacak. Rehberde hazır profil var. Integrated Graphics, dahili grafik kapatılmalı 1:1 modda.

Faceit ve vanguard varsa kaldırın, extra virüs proğramı varsa kapatın. Linkten Zentimings proğramını indirip kurun. A2-B2 kısımlarını telemetry kısmını ekran alıp buraya yükleyin @Niach
PawnIO birlikte kurulacak. Kurulmaz ise manuel kurarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…