Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha kısılamaz, sıkılamaz. Bunun altı absürt, regresyon var ya da Boot etmiyor. Bu şekilde bakın 1-2-0 Nitro ve 1.25 VSOC:

Eki Görüntüle 236579

VDD 1.55, VDDQ 1.4, VDDIO 1.4 stabil mi? Voltajlar üst limitte diye tutuyor muhtemelen.
Hocam o kadar uğraştık ettik, yine döndük 6000 de kaldık. Bu sistem 6000MTs sistemiymiş. 6200 de 1-3-1 Nitro bile arızaya sebep olabiliyordu ya da SoC u tavana vurmak zorunda kalıyorduk. Nitro 1-2-0 ı yarın deneyeceğim, biraz sıkıldım test yapmaktan az oyun oynayayım :D . Voltaj kısmaya Nitro ayarından sonra başlarım hocam. Voltajların hepsini tavanda tuttum bilerek, sistemin sınırını görmek istedim. Yarın voltaj ayarlama günü ilan ediyorum.

@Ayhan Dönmez hocam voltajlar aynı, Nitro 1-2-0 test devam ediyor. 3 saati geçti, 4 saatlik yapıyorum. Kesin kararlı olduğundan emin olmak adına VT3 ve P95 Large yapayım mı voltaj kısmına geçmeden?

Son düzenleme:
Hocam o kadar uğraştık ettik, yine döndük 6000 de kaldık. Bu sistem 6000MTs sistemiymiş. 6200 de 1-3-1 Nitro bile arızaya sebep olabiliyordu ya da SoC u tavana vurmak zorunda kalıyorduk. Nitro 1-2-0 ı yarın deneyeceğim, biraz sıkıldım test yapmaktan az oyun oynayayım :D . Voltaj kısmaya Nitro ayarından sonra başlarım hocam. Voltajların hepsini tavanda tuttum bilerek, sistemin sınırını görmek istedim. Yarın voltaj ayarlama günü ilan ediyorum.

@Ayhan Dönmez hocam voltajlar aynı, Nitro 1-2-0 test devam ediyor. 3 saati geçti, 4 saatlik yapıyorum. Kesin kararlı olduğundan emin olmak adına VT3 ve P95 Large yapayım mı voltaj kısmına geçmeden?

Güncel hali A2-B2 iletin, bir bakalım.

Ne kadar test, o kadar iyi tabii. 24 saat de yapmaya gerek yok, ikişer üçer saat derken, 10-12 saati buluyor zaten test süresi totalde.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    103,3 KB · Görüntüleme: 36
28.679 MB ile test yapıyorum şu an. 3 saat 15 dakika geride kaldı.

1774774252192.webp

Böyle bakın, stabilse böyle kalsın. Trcdwr 16 yapılamamasına ayrı gıcık oldum ama yapacak bir şey yok. Hem Ryzen 7000 hem MSI birleşince bazı şeyler namümkün. 3 saat test yeter şu anda, bu voltajlar ile tekrar bakın. Stabilse böyle kalması yeterli.

tRFC 330 deneyeyim mi bunların üstüne?

Denemeyin, 120 sınır. Şu an açabildiğine şükretmeniz lazım. Bir faydası olmaz 5 ns, 10 ns. Dediğim şekilde Boot ederse A2-B2 iletin, bir bakalım.
O kadar denemeden sonra ben buralara kadar gelebileceğimize ihtimal vermiyordum. 4 saatin dolmasına 22 dakika kaldı hocam. Bitince denemeye başlarım.

Eki Görüntüle 236671

Böyle bakın, stabilse böyle kalsın. Trcdwr 16 yapılamamasına ayrı gıcık oldum ama yapacak bir şey yok. Hem Ryzen 7000 hem MSI birleşince bazı şeyler namümkün. 3 saat test yeter şu anda, bu voltajlar ile tekrar bakın. Stabilse böyle kalması yeterli.
tRTP Boot ettirmedi. Diğerleri boot etti.

Eki Görüntüle 236672 @MAH0A Bir de bu şekilde bak sırayla, hangisinin Boot etmediğini bulup bana bilgi ver. Şu anki profilini kaydet. Hepsi Boot ederse böyle kullanırsın.
@Ayhan Dönmez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.