Galaxy A30 (SM-A305F) model telefona ilk defa Custom ROM yüklemeyi düşünüyorum. Daha önce farklı bir cihazda denemiştim ama maalesef cihazı bozmuştum ve soluğu telefoncuda almıştım. Bu yüzden bu sefer biraz tedirginim. Bu konuda deneyimli olan arkadaşlardan yardım/bilgi almak istiyorum. Hangi adımları izlemem gerektiğini ve nelere dikkat etmem gerektiğini detaylı bir şekilde açıklayabilirseniz çok sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 9
Hangi ROM'u kurmayı düşünüyorsunuz?
Henüz net bir fikrim yok bu konularda yabancıyım biraz, ancak Android sürümü yüksek olan bir ROM olursa iyi olur. Bunun dışında sizin önerilerinize açığım.
@Heribert Yavuz
Konu aktif arkadaşlar, yardıma ihtiyacım var.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 9
Telefona uygun sıkıntı çıkarmayacak TWRP atabilme şansınız var mı?
- Makaleler
- 9
Telefona uygun sıkıntı çıkarmayacak TWRP atabilme şansınız var mı?
Teşekkürler hocam, bundan sonra izleyeceğim adımları içeren bir video veya konu var mı Samsung cihazlar için?
- Makaleler
- 9
Bootloader kilidini açın. Boş vbmeta kurun, TWRP kurduktan sonra ise wipe data yes ardından hepsini Wipe'la sonra ROM'u telefona at ve kur.
Bootloader kilidini açın. Boş vbmeta kurun, TWRP kurduktan sonra ise wipe data yes ardından hepsini Wipe'la sonra ROM'u telefona at ve kur.
Boş vbmeta ne oluyor hocam, nasıl kurabilriim? Ek olarak TWRP uzantısı .img olarak gözüküyor videosunu izlediğim kişilerin .img.tar uzantılı sorun yaratır mı?
Neden boş vbmeta dosyasına ihtiyacınız olabilir?
- Android cihazlarda vbmeta dosyası, cihazın güvenli önyükleme sisteminin bir parçasıdır. Özellikle özel ROM veya recovery yüklerken, vbmeta doğrulamasının devre dışı bırakılması gerekebilir. Bu noktada boş bir vbmeta.img dosyası işimize yarar.
- Bootloader kilidinin açılması lazım
- hatalı işlem yapılırsa brick olabilir.
Gerekli araçlar
- Bir bilgisayar (Windows/Linux).
- ADB & Fastboot kurulmuş olmalı (flashlamak...
Bu konuda buldum hocam telefon download moddayken ADB ile bu komutu çalıştırmam yeterli mi? Fsutil file createnew vbmeta. İmg 1024
- Makaleler
- 9
Boş vbmeta ne oluyor hocam, nasıl kurabilriim? Ek olarak TWRP uzantısı .img olarak gözüküyor videosunu izlediğim kişilerin .img.tar uzantılı sorun yaratır mı?
7ZIP ile .tar olarak sıkıştırın.
Bunu kullanabilirsiniz vbmeta olarak.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Sürprizbozan etiketli konuları alıntalıyınca sürprizbozan tuşu çıksın
- Andrea Kimi Antonelli
-