Galaxy A30 (SM-A305F) model telefona ilk defa Custom ROM yüklemeyi düşünüyorum. Daha önce farklı bir cihazda denemiştim ama maalesef cihazı bozmuştum ve soluğu telefoncuda almıştım. Bu yüzden bu sefer biraz tedirginim. Bu konuda deneyimli olan arkadaşlardan yardım/bilgi almak istiyorum. Hangi adımları izlemem gerektiğini ve nelere dikkat etmem gerektiğini detaylı bir şekilde açıklayabilirseniz çok sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?7ZIP ile. Tar olarak sıkıştırın.
Bunu kullanabilirsiniz vbmeta olarak.
Bunu yine download modda Odin de AP kısmına atıp yükleyeceğim değil mi? Uzantısını ne olarak yükleyeyim.
- Makaleler
- 9
Bunu yine download modda Odin de AP kısmına atıp yükleyeceğim değil mi? Uzantısını ne olarak yükleyeyim.Eki Görüntüle 150778.
Kendi uzantısı ile yükleyin.
Başka bir şey yapmama gerek yok değil mi?
Vbmeta yükleyeceğim.
TWRP yükleyeceğim gerekli şeyleri sileceğim.
İnstall kısmından ROM'u seçip işlemi bitireceğim.
Hocam şimdi kuruluma başlayacağım son bir sorum olacak, vbmeta kurulumunu yaparken Auto reboot seçeneğini kapatayım mı? TWRP yüklerken kapatmamız gerekiyordu sanırım. @Heribert Yavuz
Böyle bir fail verdi 'only official relased binaries are allowed to be finished(vbmeta)'
Son düzenleme:
- Makaleler
- 9
Tekrardan merhaba hepimize, yeni bir rehberle karışışınızdayım. Bu konuda Samsung cihazların Bootloader kilidini açacağız.
bu işlemi yaptıktan sonra. 3. parti flashlama root/twrp benzeri işlemlerden sonra cihazın Knox kilidi 0x1 olacaktır. Cihazının garantisi olsa bile. Knox sayacı artmasından dolayı kalıcı olarak bitecektir!
Kutudan Android 9 ve üstü çıkan cihazlar için geçerlidir. Kutudan Android 8 ve altı çıkıyorsa. Sadece OEM kilit açmayı etkin etmeniz yeterlidir.
İşlemlerden önce mutlaka yedek alınız! Cihaz sizin güvenliğiniz için sıfırlanacaktır. Cihazın güvenlik durumu düşecektir...
bu işlemi yaptıktan sonra. 3. parti flashlama root/twrp benzeri işlemlerden sonra cihazın Knox kilidi 0x1 olacaktır. Cihazının garantisi olsa bile. Knox sayacı artmasından dolayı kalıcı olarak bitecektir!
Kutudan Android 9 ve üstü çıkan cihazlar için geçerlidir. Kutudan Android 8 ve altı çıkıyorsa. Sadece OEM kilit açmayı etkin etmeniz yeterlidir.
İşlemlerden önce mutlaka yedek alınız! Cihaz sizin güvenliğiniz için sıfırlanacaktır. Cihazın güvenlik durumu düşecektir...
- Heribert Yavuz
- bootloader samsung
- Forum: Samsung
Sondaki aşamayı yapmanız lazim.Tekrardan merhaba hepimize, yeni bir rehberle karışışınızdayım. Bu konuda Samsung cihazların Bootloader kilidini açacağız.
- Heribert Yavuz
- bootloader samsung
- Forum: Samsung
Hocam her şeyi hallettim. TWRP'yi falan kurdum recovery kısmına girerken ekran gitti fakat bilgisayara bağlayınca telefon görünüyor.
ADB ile reboot recovery vs yapabiliyorum sanırım TWRP hatalı.
Not: TWRP'yi kurdum gerekli şeyleri sildim ROM'u yüklerken error 7 alıyorum.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 9
İlk önce wipe Data yes yapın.
Son düzenleme:
Bunları seçip swip to wipe yapıyorum ek olarak internal Storage seçiyorum. Farklı bir rom denedim yine aynı hata.
- Makaleler
- 9
Eki Görüntüle 150892
Bunları seçip swip to wipe yapıyorum ek olarak internal Storage seçiyorum. Farklı bir ROM denedim yine aynı hata.
Data internal Storage ilk önce silinecektir.
Hata verirse neden kaynaklı olduğuda yazar orada.
Updater Process ended with ERROR: 7
Error installing zip file '/sdcard/EquinosXStableV1.zip'
Hata bu hocam. İnternal storage'yi ilk temizleyip sonrasında diğerlerini mi temizlemem lazım?
Şu an kurmaya çalıştığım bu.
Hocam 4 farklı ROM denedim hepsinde de aynı Error'u veriyor error 7 acaba farklı bir sürüm TWRP yüklesem düzelir mi? Bazı kişiler 3.6.1'de sorunsuz kurulum yaptığını yazmışlar.
Error installing zip file '/sdcard/EquinosXStableV1.zip'
Hata bu hocam. İnternal storage'yi ilk temizleyip sonrasında diğerlerini mi temizlemem lazım?
Şu an kurmaya çalıştığım bu.
Hocam 4 farklı ROM denedim hepsinde de aynı Error'u veriyor error 7 acaba farklı bir sürüm TWRP yüklesem düzelir mi? Bazı kişiler 3.6.1'de sorunsuz kurulum yaptığını yazmışlar.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 9
Farklı recovery kullanın.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Sürprizbozan etiketli konuları alıntalıyınca sürprizbozan tuşu çıksın