Galaxy A30 (SM-A305F) model telefona ilk defa Custom ROM yüklemeyi düşünüyorum. Daha önce farklı bir cihazda denemiştim ama maalesef cihazı bozmuştum ve soluğu telefoncuda almıştım. Bu yüzden bu sefer biraz tedirginim. Bu konuda deneyimli olan arkadaşlardan yardım/bilgi almak istiyorum. Hangi adımları izlemem gerektiğini ve nelere dikkat etmem gerektiğini detaylı bir şekilde açıklayabilirseniz çok sevinirim.
Henüz net bir fikrim yok bu konularda yabancıyım biraz, ancak Android sürümü yüksek olan bir ROM olursa iyi olur. Bunun dışında sizin önerilerinize açığım.
Boş vbmeta ne oluyor hocam, nasıl kurabilriim? Ek olarak TWRP uzantısı .img olarak gözüküyor videosunu izlediğim kişilerin .img.tar uzantılı sorun yaratır mı?
Android cihazlarda vbmeta dosyası, cihazın güvenli önyükleme sisteminin bir parçasıdır. Özellikle özel ROM veya recovery yüklerken, vbmeta doğrulamasının devre dışı bırakılması gerekebilir. Bu noktada boş bir vbmeta.img dosyası işimize yarar.
Uyarılar
Bootloader kilidinin açılması lazım
hatalı işlem yapılırsa brick olabilir.
Gerekli araçlar
Bir bilgisayar (Windows/Linux).
ADB & Fastboot kurulmuş olmalı (flashlamak...
Bu konuda buldum hocam telefon download moddayken ADB ile bu komutu çalıştırmam yeterli mi? Fsutil file createnew vbmeta. İmg 1024
Boş vbmeta ne oluyor hocam, nasıl kurabilriim? Ek olarak TWRP uzantısı .img olarak gözüküyor videosunu izlediğim kişilerin .img.tar uzantılı sorun yaratır mı?