Galaxy A30'a Custom ROM nasıl yüklenir?

fxtih

Uzman
Yer
Jupiter
Galaxy A30 (SM-A305F) model telefona ilk defa Custom ROM yüklemeyi düşünüyorum. Daha önce farklı bir cihazda denemiştim ama maalesef cihazı bozmuştum ve soluğu telefoncuda almıştım. Bu yüzden bu sefer biraz tedirginim. Bu konuda deneyimli olan arkadaşlardan yardım/bilgi almak istiyorum. Hangi adımları izlemem gerektiğini ve nelere dikkat etmem gerektiğini detaylı bir şekilde açıklayabilirseniz çok sevinirim.

Kendi uzantısı ile yükleyin.

Eki Görüntüle 150780

Başka bir şey yapmama gerek yok değil mi?

Vbmeta yükleyeceğim.
TWRP yükleyeceğim gerekli şeyleri sileceğim.
İnstall kısmından ROM'u seçip işlemi bitireceğim.

Hocam şimdi kuruluma başlayacağım son bir sorum olacak, vbmeta kurulumunu yaparken Auto reboot seçeneğini kapatayım mı? TWRP yüklerken kapatmamız gerekiyordu sanırım. @Heribert Yavuz

Böyle bir fail verdi 'only official relased binaries are allowed to be finished(vbmeta)'

Son düzenleme:
Sondaki aşamayı yapmanız lazim.

Hocam her şeyi hallettim. TWRP'yi falan kurdum recovery kısmına girerken ekran gitti fakat bilgisayara bağlayınca telefon görünüyor.

ADB ile reboot recovery vs yapabiliyorum sanırım TWRP hatalı.

Not: TWRP'yi kurdum gerekli şeyleri sildim ROM'u yüklerken error 7 alıyorum.

Son düzenleme:
Updater Process ended with ERROR: 7
Error installing zip file '/sdcard/EquinosXStableV1.zip'

Hata bu hocam. İnternal storage'yi ilk temizleyip sonrasında diğerlerini mi temizlemem lazım?

Şu an kurmaya çalıştığım bu.

Hocam 4 farklı ROM denedim hepsinde de aynı Error'u veriyor error 7 acaba farklı bir sürüm TWRP yüklesem düzelir mi? Bazı kişiler 3.6.1'de sorunsuz kurulum yaptığını yazmışlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…