Behzatinho

Yetkin
Yer
Donauinsel
Selam, arkadaşlar.

Uzun zamandır Android kullanıcısıyım ve genel olarak memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Aslında, sadece zorunluluktan dolayı bu ekosistemde kalmaya devam ettim. Şimdi ise ALES gibi sınavlar, PDF okuma, video izleme ve sürekli not alma gibi ihtiyaçlarım için uzun ömürlü bir tablet arayışındayım. Yüksek Lisans eğitimime başlarsam orada da kullanmam gerekecek. Oyun pek oynayan biri değilim; belki bir-iki oyun indiririm, o kadar. En önemlisi, 2-3 sene sonra donmaya veya yavaşlamaya başlamayacak, uzun vadeli kullanabileceğim bir cihaz istiyorum.

Etrafımda iPad kullanan arkadaşlarım, akrabalarım var ve hepsi de cihazlarını yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanıyorlar. Ne donma, ne kasma, ne de takılma yaşıyorlar. Bu yüzden Android cihazlar bana pek sıcak gelmiyor artık. Sizce hangi tableti tercih etmeliyim?

Tab S9 serisinde bulunan Snapdragon 8 Gen 2 oldukca guclu bir cipset, UFS 4.0 depolama cipi de oldukça hizli. Android'de bahsettiğiniz zamanla yavaslama sorunu eMMC depolama çipi kullanildigi donemde yasaniyordu, o zamana kiyasla Android simdi cok daha guclu.

iPad Air 5'deki M1, Tab S9'daki Snapdragon 8 Gen 2'den daha guclu ancak 64 GB da oyle guclu bir tablete komik kaciyor.

Iki tableti aldiginizda da memnun kalirsiniz ancak depolama ihtiyaciniz var ise Air 5'in 256 GB versiyonu 30 bin TL'ye yakin fiyatta, 128 GB versiyonu yok. Tab S9'un 128 GB versiyonu 20 bin civarinda.

iPad Air 5 yerine iPad 10. nesil öneririm. Şarjı çok daha iyi gidiyor. PDF okuma için ise A14 bionic fazlasıyla yeterli olur. iPad 9 kullanan biriyim ve hala muazzam hızlı.

Tab S9 serisinde bulunan Snapdragon 8 Gen 2 oldukca guclu bir cipset, UFS 4.0 depolama cipi de oldukça hizli. Android'de bahsettiğiniz zamanla yavaslama sorunu eMMC depolama çipi kullanildigi donemde yasaniyordu, o zamana kiyasla Android simdi cok daha guclu.

iPad Air 5'deki M1, Tab S9'daki Snapdragon 8 Gen 2'den daha guclu ancak 64 GB da oyle guclu bir tablete komik kaciyor.

Iki tableti aldiginizda da memnun kalirsiniz ancak depolama ihtiyaciniz var ise Air 5'in 256 GB versiyonu 30 bin TL'ye yakin fiyatta, 128 GB versiyonu yok. Tab S9'un 128 GB versiyonu 20 bin civarinda.
İşte hafızası biraz canımı sıktı. 128 olsaydı gözüm kapalı alacaktım

Ayrıca bu da mantıklı gelmeye başladı. Hem bir üst segment hem de 128 GB + Kalem yanında geliyor. Ne dersiniz?

İşte hafızası biraz canımı sıktı. 128 olsaydı gözüm kapalı alacaktım

Ayrıca bu da mantıklı gelmeye başladı. Hem bir üst segment hem de 128 GB + Kalem yanında geliyor. Ne dersiniz?
Beğendiyseniz neden olmasin, bence de mantıklı. Bir tek IPS LCD ekran mevzusi var, onda da takintiz yoksa onemsenecek noktasi yok.

Eğer bütçe Air M.2'ye artarsa şu an kampanya var 24K ya pencil Pro + M.2 alıyorsunuz artmazsa S9.
Hocam iyice bakıyorum da Air 6 + Pencil Pro alsam kutudan adaptör çıkmadığını gördüm. Ayrıca adaptöre bir ücret ödemem gerekecek. İlerisi içinde Pencil Proların yedek uç durumları var mış. Onlarda ayrı bir ücret. IOS uygulamaları da kısıtlı deniyor. İkileme düştüm yine, yardımınız için teşekkürler

Hocam iyice bakıyorum da Air 6 + Pencil Pro alsam kutudan adaptör çıkmadığını gördüm. Ayrıca adaptöre bir ücret ödemem gerekecek. İlerisi içinde Pencil Proların yedek uç durumları var mış. Onlarda ayrı bir ücret. IOS uygulamaları da kısıtlı deniyor. İkileme düştüm yine, yardımınız için teşekkürler
Paperlike kullanmazsanız, ekran koruyucu olarak büyük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Apple Pencil uçları 6 ay ile 1 yıl arasında dayanıyor. 4 tane orijinal uç ise 700 TL. Öte yandan, Samsung kalemlerinde de uç aşınması oluyor ve uçlar çok daha kolay kırılabiliyor. Bu durumlara yabancı forumlarda da sıkça rastlayabilirsiniz . Samsung destek ekibi bu konuyu ücretsiz çözüyor, ancak samsung desteğin insafına kalmış oluyorsunuz.

Video izleme konusunda YouTube kullanacaksınız büyük ihtimal ek olarak daha uygulaması olmayan bir yayınevi görmedim , not tutma ve PDF açma konusunda iOS'ta uygulama kısıtlılığı olduğunu söyleyen kişiler, muhtemelen iPad'i hiç kullanmamıştır. Hem ücretsiz hem de ücretli pek çok alternatif mevcut. Samsung tarafında ise kendi not uygulaması sorunsuz güzel bir şekilde kullanılıyor ve yeni uygulamalar da piyasaya çıkıyor, ancak apple tarafında 3. parti uygulamalar açık ara önde android tarafı bu işe yeni yeni önem vermeye başladı. Ücretli bir örnek isterseniz, GoodNotes var ve 1000 TL civarında ömür boyu üyelik sunuyorlar. Ücretsiz olarak ise Apple'ın kendi not uygulaması ve marketinde bulunan pek çok not tutma ve PDF okuma uygulaması var."

Eklemeyi unutmuşum 20W adaptör de 750 TL civarı.

Son düzenleme: