Doaheris

Çalışkan
Yer
Kütahya
Merhaba hepinize, iyi günler dilerim. Tam zamanını hatırlamıyorum, 2-3 yıl önce Gamepower Warcy 3+3+3 fanlı bir boş kasa aldım ve 6 fan +2 sıvı soğutma fanlı kullanmaya başladım. 6 tane fanımı kasanın içerisinden çıkan kendi Gamepower fanlarını kullanıyorum hala fakat son 6-7 aydır hatta 1 senedir bir sorunum mevcut. RGB kontrolcüsü aşağıda fotoğrafı bulunan alet, bu da kasayı satın alınca içerisinde geldi. Uzun zamandır devam eden sorunum önce bilgisayarı açarken fan ışıkları yanmaması ile sanki arabada marşa basıyor da araç kendine gelmiyor gibi fanların 4-5 saniye son sürat dönüp durması ile başladı. Bu sorunu ilk başta fan kontrolcüsüne giden güç kablosunu çıkart tak olarak çözüyordum, sonra artık günümüze geldiğimizde o da bir fayda etmemeye başladı. Bilgisayar işlerinden az çok anlarım, ama bu fan sistemi hakkında bilgim hiç yok. Bu aletin orijinali gereksiz pahalı ve bozulduğunu tecrübe ettiğim için yine fotoğrafta attığım gibi ucuz yollu kontrolcüler var. Fanların sağlam çalışması için öneriniz nedir, nasıl bir yol izleyeyim? Bu işin altından nasıl kalkabilirim? Şimdiden yazan cevaplayan herkesin ellerine sağlık.

chrome_kFjlt0RoC3.webp

Mevcuttaki bozuk olan kontrolcü temsili fotoğraf.

chrome_WIo9tlNe4N.webp

Mevcuttaki bozuk olan kontrolcü temsili fotoğraf.

chrome_eAZyFnFfGh.webp

Mevcutta kullanmış olduğum kasa temsili fotoğraf.

chrome_h64HIMCTI6.webp

Daha uygun internette gördüğüm bu ve türevleri kontrolcüler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizdeki kart hem fan kontrolcü hem RGB kontrolcü. RGB kablolarını takmadan sadece fanları takınca fanlar çalışmıyor mu?

Paylaştığın 4. resimdeki sadece RGB kontrolcü fanları takamazsın ona.

Sadece fanlar çalışsın diyorsan böyle bir şey yeterli olabilir.

Ama hem RGB hem fan da kontrol edeyim dersen de bunu önerebilirim.

Son düzenleme: