Herkese selamlar, Gaming.gen.tr'den yaşadığım
yanıltıcı ürün satışı nedeniyle sizleri uyarmak ve süreci paylaşmak istedim.
16.08.2025 tarihinde aldığım
XPG Valor Mesh RGB Mid Tower Kasa'nın, sitede gösterilen
XPG Kyber 750W Gold PSU ile geldiği belirtiliyordu. Kyber modelinin yeni nesil standartlara (ATX 3.1/Gen 5) sahip olduğu için bu ürünü özellikle tercih etmiştim.
Fakat:
- Ürünü kullanmaya başladıktan bir ay içinde 3 kez bilgisayarım aniden kapandı. Testlerim sonucu sorunun kesinlikle yeni PSU'da olduğunu tespit ettim.
- Yaptığım incelemede, bana gelen PSU'nun sitede gösterilen Kyber değil, eski standartta (ATX 2.5) bir model olduğunu anladım. Etiketindeki model numarası GPW750S'tir. Yani tanıtımdaki "Kyber" logosunu taşıyan son teknoloji PSU yerine, eski ve sorunlu bir model gönderilmiştir.
- 14.09.2025'te durumu Gaming.gen.tr'ye bildirdim. Servise gönderdim, ancak 3 gün sonra
"Sorun yok" denilerek ürün geri gönderildi. Telefonla yaptığım iade talebim de çözümsüz bırakıldı.
Gaming.gen.tr, hem yanıltıcı reklam yapmış hem de hatalı ürünü iade/değişim yapmayarak beni mağdur etmiştir. Bu çözümsüz yaklaşımları nedeniyle kendilerini Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ediyorum.
Benim gibi mağdur olmamanız için siparişlerinizde bu duruma dikkat edin ve ürünün modelini mutlaka kontrol edin.
İyi forumlar.
Eki Görüntüle 186516
Eki Görüntüle 186517
Eki Görüntüle 186518