Kesinlikle AMD'yi tercih etmelisin. AMD on yıl önceki AMD değil ve işlemcilerde muazzam işlere imza attılar. Neden AMD'yi seçmeliyiz? Dizüstü cihazlardaki en büyük handikap termal darboğazdır. Kısıtlı alana sahip oldukları için masaüstü işlemcilere göre çok daha yüksek sıcaklıklarda çalışırlar. AMD'nin avantajı işte tam da burada. AMD öyle performanslı ki 30-35W güçle bile oyunlarda tam performans almanızı sağlıyor. Peki bunun avantajı ne derseniz düşük Watt'ta çalıştığı için işlemci ısınmıyor ve termal darboğaz yaşamıyor. Ayrıca işlemci yüksek sıcaklıklara çıkmadığı için daha ömrü de uzamış oluyor. Fakat Intel işlemciyi aynı Watt seviyesine düşür oyunda FPS drop yedirir. Mecburen 45-50W üstü değerlerde kullanman gerekir. Bu da cihazı daha fazla ısınma ve termal darboğaz riskiyle karşı karşıya bırakır.

HP Victus bu aralar kalbimizi kırıyor. Kronik bazı arızalar var. Ben HP'den açıklama gelene kadar önermiyorum.

Bu arada Victus'ların bazılarında tek RAM ve M.2 slotu var. Alacaksanız mutlaka kontrol edin.

Ama Acer Nitro 16 ve ASUS TUF gaming A15 modellerini tavsiye ederim. Bu cihazlar beni hiç üzmedi. ASUS'un kasası biraz darbelere karşı dayanıksız o kadar.

Anladım tekrardan teşekkür ederim ASUS ve Acer'dan 2 model buldum hangisini önerirsiniz ayrıca tek RAM ve M.2 slotunun bulunması sorun yaratır mı SSD ve RAM değiştirirken cihazın icindeki RAM ve SSD'leri söküp tek slot şeklinde RAM ve SSD kullanacağım.

İlgilendiğim modeler:

1.model:

2.model:

Diğer modeler:

3.model:

4.model:

5.model:

6.model:

7.model:

8.model:

Kullanacağım SSD:

Kullanacağım SSD 2:

Kullanacağım RAM DDR4:

Kullanacağım RAM 2 DDR5:

4060 ekran kartlı cihaz varken diğer cihazları önermiyorum. Acer Nitro V15 ANV15-41 AMD Ryzen 7 7735HS 16GB 512GB SSD RTX4060 attığınız diğer modellerden daha mantıklı. Bir de daha yüksek fiyatlı attığınız cihaz Asus TUF Gaming A15 FA507XI-LP013 R9-7940HS 16 GB 512 GB var ama parasını hak ediyor mu emin değilim.

Ekran kartının kaç Watt olduğuna da bakmalıyız. Henüz bu detayı sayfalarda görmedim.

Amdler pil ve düşük watt verimliligiyle ön planda,inteller daha yuksek l3 ve performans anlamiyla çok daha öndeler ve ultra hx serisiyle verimlilik sorununu da çözdüler.Masaustu tarafinda amd laptopta intel tercihim olur.

4060 ekran kartlı cihaz varken diğer cihazları önermiyorum. Acer Nitro V15 ANV15-41 AMD Ryzen 7 7735HS 16GB 512GB SSD RTX4060 attığınız diğer modellerden daha mantıklı. Bir de daha yüksek fiyatlı attığınız cihaz Asus TUF Gaming A15 FA507XI-LP013 R9-7940HS 16 GB 512 GB var ama parasını hak ediyor mu emin değilim.

Ekran kartının kaç watt olduğuna da bakmalıyız. Henüz bu detayı sayfalarda görmedim.

Anladım teşekkür ederim ayrıca pil ömrü konusunda en uzun ömürlü modelerden ne önerebilirsimiz ayrıca Acer ve ASUS da SSD ve RAM değişiminde ürünler garantiden cıkıyor mu?

Ekran kartının kaç watt olduğuna da bakmalıyız. Henüz bu detayı sayfalarda görmedim.

ASUS da epey diye bir siteden baktığımda TDP değeri olarak 45W gösteriyor.

Aynı modelin RTX 4050 modeli ise 140W gösteriyor muhtemelen ben yanlış yere baktım en başta.