Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Herkese selam,
Bu konuda Gaming.Gen.TR'nin garanti hizmetinde yaşadığım rezaleti anlatmak istiyorum. 2025'in başında (6-7 Ocak), XPG Slingshot marka/model farem kendi kendine sağ aşağıya doğru kaymaya başladı. Sensör arızası olduğunu düşündüğüm için garantiye başvurmak istedim. Sonuçta 2024'ün haziran ayında almıştım, yani henüz 7 ay olmuştu. Müşteri hizmetlerini aradım, onlar da beni başka bir firmaya yönlendirerek ürünü oraya göndermem gerektiğini söylediler. O firmayı aradığımda, "Gönderici ödemeli yollayabilirsiniz." dediler. Bunun başka bir yolu olup olmadığını sordum, çünkü garanti için ayrıca ücret ödemek istemiyordum. Bana, "Aldığınız yer size bir kod verecek, onunla gönderin." dediler. Tamam dedim. Ürünü güzelce paketledim (kutu saklama hastalığım olduğu için orijinal kutusuna koydum), üzerine bilgilerimi yazıp kargoya verdim. Kargoya teslim ettiğime dair fotoğraf da çektim (kargoyu 8 Ocak'ta verdim).

Sürekli kargo kodu üzerinden takip ettim. Ürün ellerine ulaştıktan 1-2 gün sonra aradım, teknik serviste olduğunu söylediler. Ne zaman tekrar aramam gerektiğini sorduğumda, "Haftaya perşembe ya da cuma arayın." dediler. Tamam dedim. Söyledikleri gün geldiğinde tekrar aradım. Ürün hâlâ teknik servisteydi. Daha sonra ilk verilen teknik servisin numarasını aradım. Ürünün onlardan çıktığını, değişim ya da iade kararı verildiğini söylediler. Yani ürün ayıplı kabul edilmişti. Tekrar Gaming.Gen.TR'yi aradığımda, teknik servisten böyle bir rapor gelmediğini, perşembeyi beklemem gerektiğini söylediler. Bunu kabul ettim. Bu süreç tam 2 hafta boyunca tekrarlandı.

Sonraki perşembe tekrar aradım. Yine rapor gelecek dediler. O noktada, ürünün teknik servisten çıktığını ve onlarla görüştüğümü söyledim. Beni hatta beklemeye alıp geri döndüler ve ürünün 5 gün içinde kargolanacağını söylediler. Ancak üzerinden tam 10 gün geçmesine rağmen hâlâ gönderilmedi. Yarın tekrar arayıp, Tüketici Hakem Heyeti'ne şikâyette bulunacağımı ve elimden geldiğince hukuki yollarla hakkımı arayacağımı bildireceğim.

Uzun lafın kısası: 400 TL'lik bir mouse için bile bu kadar oyalıyorlar. Bu kadar çok ürünü nasıl satabiliyorlar, gerçekten anlamıyorum. Bundan sonra kimseye de tavsiye etmiyorum. Tavsiye eden olursa da sonuna kadar karşısında duracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla iletişimsizlik mağduru olmuşsunuz. Ya da firma konuyu ciddiye almamış. Prosedür gereği istenilen rapor ulaşmadan yeni ürünü göndermemeleri doğal. Yine de bu onları haklı çıkarmaz. Tüketici hakem hayetine gitmeye bile kendimi yormazdım. Geçmiş olsun.

Anladığım kadarıyla iletişimsizlik mağduru olmuşsunuz. Ya da firma konuyu ciddiye almamış. Prosedür gereği istenilen rapor ulaşmadan yeni ürünü göndermemeleri doğal. Yine de bu onları haklı çıkarmaz. Tüketici hakem hayetine gitmeye bile kendimi yormazdım. Geçmiş olsun.

Hadi onların arasında iletişimsizlik var. Ben tek telefonla arayıp sorgulayabiliyorum garanti şirketindeki ürünü. Bu adamlar bunu nasıl yapamıyor. Bir de birlikte çalışıyorlar. Normal şartlar da ben de üşenirim de zamanında param kısıtlıyken indirim yakalayıp almıştım. Şimdi para iadesi alsam yerine yenisini koyamam. Ayrıca ben şikayet etmesem sen şikayet etmesen nasıl düzelecek bu davranışlar?

Hadi onların arasında iletişimsizlik var. Ben tek telefonla arayıp sorgulayabiliyorum garanti şirketindeki ürünü. Bu adamlar bunu nasıl yapamıyor. Bir de birlikte çalışıyorlar. Normal şartlar da ben de üşenirim de zamanında param kısıtlıyken indirim yakalayıp almıştım. Şimdi para iadesi alsam yerine yenisini koyamam. Ayrıca ben şikayet etmesem sen şikayet etmesen nasıl düzelecek bu davranışlar?

Sonuna kadar haklısın zaten. Şikayet etme demiyorum ama şikayet ettiğinde düzeleceğine inanıyor musun?

1739472028927.webp

Öncelikle geçmiş olsun.

Bir avukat olarak söylüyorum ve bu olaydan bağımsız, genel konuşuyorum. Aklınızda olsun çocuklar, bir malın ayıplı olmasından dolayı ileride bir hukuki yola başvuracağınız zaman, öncesinde satıcıya başvurduğunuzu, malın ayıplı olduğunu satıcıya bildirdiğinizi delillendirmeyi unutmayın. Yalnızca telefonla konuşmak yetmez, yazılı bir bildirim (örneğin noterden ihtarname göndermek) veya mail göndermek veya kurumsal bir telefon numarası üzerinden mesajlaşmak gibi kanalları da kullanın. Ancak sadece telefonla sesli iletişime geçtiğiniz bir senaryoda, buna rağmen satıcının sitesinde ayıplı ürün sebebiyle bir başvuru sürecinin olduğuna yönelik kayıt bulunuyorsa, bu kaydın ekran görüntüsü de işinize yarar merak etmeyin.

Dikkat etmenizi söylediğim şeyler, Tüketici Hakem Heyeti başvuruları ya da tüketici mahkemelerindeki davalar fark etmeksizin hepsi için geçerli.

Bir dava minimum 3 ay sürüyor kafaları rahat sonuçta çünkü 3 ayda satılan malın yanında kutu olarak durmaz bile para çıkmayacak dava sonuçlanacak ondan sonra ödeme/değişim yapacaklar. Yani ne beklenirki olayı büyütmek lazım tıpkı Sinerji'den alınan 7900GRE gibi ki o da oldu diyelim firma 3 ay 5 ay düzgün durup eski düzene geri döner muhtemelen. Böyle olunca da ister istemez işkilleniyoruz ben ve daha birçok kişi alışveriş yaptı oradan yarın bir gün ne olacak diye. Hakkımızda hayırlısı olurda eski halimize döneriz umarım :(

Bir dava minimum 3 ay sürüyor kafaları rahat sonuçta çünkü 3 ayda satılan malın yanında kutu olarak durmaz bile para çıkmayacak dava sonuçlanacak ondan sonra ödeme/değişim yapacaklar. Yani ne beklenirki olayı büyütmek lazım tıpkı Sinerji'den alınan 7900GRE gibi ki o da oldu diyelim firma 3 ay 5 ay düzgün durup eski düzene geri döner muhtemelen. Böyle olunca da ister istemez işkilleniyoruz ben ve daha birçok kişi alışveriş yaptı oradan yarın bir gün ne olacak diye. Hakkımızda hayırlısı olurda eski halimize döneriz umarım :(

Umarım ürününüzü garantiye yollamak zorunda kalmazsınız çünkü yollarsanız bozuk haliyle bile geri alamıyorsunuz :D. önemli olan benim için olabildiğince tırmalamak. burda bu konuyu açmam bile bi örnek. o ekran kartı gibi olmaz ama en azından forumda bulunanlar bilinçlenir.

Umarım ürününüzü garantiye yollamak zorunda kalmazsınız çünkü yollarsanız bozuk haliyle bile geri alamıyorsunuz :D. Önemli olan benim için olabildiğince tırmalamak. Burada bu konuyu açmam bile bir örnek. O ekran kartı gibi olmaz ama en azından forumda bulunanlar bilinçlenir.

Gg: Elimizde yok.

1739472738093.webp

Rmp: Elimizde yok.

1739472913475.webp

HB: Elimizde yok.

1739473167818.webp

Elimizde yok :D. Dediğiniz gibi bozuk halini geri alsak gene iyi ben anakartı gönderemedim sistemi kurduktan sonra yaraları fark edince maalesef.