Makaleler
13
Yer
Çorum
Merhaba arkadaşlar,

Gardrops'taki ScoRPioN1905 satıcısı dolandırıcıdır.

Kendisinden 26 Haziran tarihinde bir LEGO satın aldım. Almadan önce kendisine ürünün kapalı kutu olup olmadığını sordum, kendisi de ürün kutusunda ve birleştirilmedi dedi. Daha sonra emin olmak için kendisine "hiç açılmadı yani, değil mi?" diye sordum. Kendisi de bana kutusu yıprandı, ürün birleştirilmedi dedi. Bu diyalogdan anlayabiliriz ki ürün kullanılmamış.

Ben de bunun üzerine pazarlık yaptım, en son ne olur diye sordum, 450 TL dedi. Kutusu yıpranmış diye 400 TL'ye indirelim dedim, tamam dedi ve satın aldım.

Ürün kutusunun fotoğrafını istedim, şu şekilde attı:

Screenshot_20260629_154651_Gardrops.webp

Screenshot_20260629_154646_Gardrops.webp

Screenshot_20260629_154643_Gardrops.webp

Gördüğünüz gibi ufak tefek yıpranma var, önemi yok dedim ve aldım. Ertesi gün kargoya verdi ve ürün bugün elime ulaştı. Beyefendi hiçbir kutuya koymadığı için kutu tamamen pestil olmuş, ezilmiş.

IMG-20260629-WA0014.webp

20260629_130650.webp

Bu şekilde geldi elime. Neyse dedim, birleştirmeye başladım ve EKSİK PARÇA çıktı. Belliydi zaten, parça sayısı az duruyor.

Bunun üzerine satıcıya yazıp durumu anlattım, parça eksik ve kutu bu hâlde dedim. "Tamam kardesim sen iade et" diye cevap verdi. Ardından iade talebi açtım ve onaylamasını rica ettim. Daha sonra beni engellemiş veya hesabı silip kaçmış.

Screenshot_20260629_155158_Gardrops.webp

Canlı desteğe yazdım ancak ilgilenmiyorlar, 2 saat cevap veren yok. Destek kaydı otomatik sonlanıyor. Bir kere cevap geldi, onda da satıcı iadeye itiraz etmiş dediler.

Eğer sorun olmayacaksa bu kişi ile konuşma SS'lerini de paylaşırım.

Kendisi sahtekardır. Bir de utanmadan profiline polis üniformalı fotoğrafın koymuştu, değiştirmiş.

Bana üründe eksik parça var denmedi. Ürün birleştirilmedi dedi, bazı parçalar birleştirilmişti, kendim ayırdım tekrar. Ki kullanılmış, pislik içinde parçalar.

Ayrıca SAHTE ürün de var kutu içinde. Koyduğu minifigür sahte, LEGO logosu yok.

Bunlar yüzünden 2. el ürün alma korkum var. Amacı ne, sebebi ne, niçin böyle yapar ki insan? Belki çocuk falandır, korkudan hesabı kapatmıştır, profilden anlaşıldığı üzere.

Normalde pahalı bir şey olsa zaten uğraşılır, hani 400 lira için baş ağrıtmaya değmez ama burada sıkıntı şu; enayi yerine konuluyorsun. Benim başıma da yıllar önce benzer bir şey geldi, meblağ küçük diye uğraşmadık, lakin içimde ukte kaldı. Sonuçta seni akılsız yerine koyup dolandırmışlar. Bu duruma düştüğüm için dayanamadım, telefonla hep taciz arayışları yaptım farklı numaralardan 😄

En son o da bıktı, ürünlerin yine hepsini değil ama bir kısmını attı. Evdeki büyükleri konuşmayı duymuş, telefonu aldılar mevzuu öğrenmek için onlarla da güzel bir konuşma yaptım. %90 ihtimalle de dolandırıcı kendi ebeveynlerinden dayak yedi. Eğer hiç uğraşmasaydım hep aklımda kalacaktı, hatta bir müddet sonra uyutmayacaktı.

Telefon numarası varsa bir şekilde uğraşırsın ama telefona ulaşamıyorsan geçmiş olsun.

Hepsini geçtim, bir alışveriş yapılıyorsa kullanıcı profiline dikkatli bakılmalı. Kayıt tarihi, ilan sayısı, hatta en önemlisi kullanıcı adı. Şahsen tek ilanlı ScoRPioN1905 isimli bir kullanıcıdan ürün satın almazdım; her yerden imaj açısından sıkıntı var diyor. Biraz düşüncesiz hareket etmişsin @Caner Uncu

Vallahi dolap berbat bir yer. Ben kulaklık aldım, kargoda kayboldu. Paramı geri alabilmek için kırk takla attım. Müşteriyim bir de he; kargo firması kaybolduğunu kabul ediyor, bulamıyor. Ben uzun bir süre elimde olmayan bir ürün için para iademi bekledim.

Hepsini geçtim bir alışveriş yapılıyorsa kullanıcı profiline dikkatli bakılmalı. Kayıt tarihi, ilan sayısı hatta en önemlisi kullanıcı adı.
Kıyafet satışları vardı ve olumluydu yorumları.

Düşüncesiz hareket etmedim, defalarca sordum adama ürünün durumunu.

Hadi her şeyi geçtim, ben yine gider eksik parçasını para verip alırım da engelleyip hesabı silerek nereye kaçacaksın?

Parasında değilim zaten, hizmet bedeliyle 500 liraya geldi. İstesem aynı paraya satarım geri bu seti. Yaptığı karaktersizliği yayacacağım. Ürün 1 lira bile olsa yaparım.

Yani böyle bir profili var telefonla doğrulanmış 7 yıllık üye 3 saat önce aktif ve 35 yorumu var. Gardops ile görüşün derim.