Garuda Linux Hyprland ve KDE Plasma çakışma sorunu

Selam Garuda Linux'a Hyprland kurduğumda temalar bozulmaya başladı. KDE sistem ayarlarını açınca beyaz siyah tema karışık tuhaf bir ekran geliyor ve çoğu özelliği değiştiremiyordum. Onun dışında farklı görsel bozukluklarda meydana gelmeye başladı bunları düzeltmek ve Hyprland ve KDE Plasma'yı entegre kullanmak istiyorum. Yardım edebilecek biri var mı?

İkisini aynı anda kullanmaya çalışırsan birbirleri üzerine binecekler. KDE, kendi GTK ve QT temalarını uygulamaya çalışacaktır. Bu daha çok GNOME ve KDE, GTK ve QT temelli ortamları aynı anda kullanırsan olur. QT_STYLE_OVERRIDE çevresel değişkeni ile QT temaları zorlanabiliyor, GTK için ise GTK_THEME çevresel değişkeni kullanılabilir. Bir aşağıdaki sayfalara göz gezdir, Arch Linux kullanmasan bile QT aynı QT, GTK aynı GTK;

İkisini aynı anda kullanmaya çalışırsan birbirleri üzerine binecekler. KDE, kendi gtk ve qt temalarını uygulamaya çalışacaktır. Bu daha çok GNOME ve KDE, gtk ve qt temelli ortamları aynı anda kullanırsan olur. QT_STYLE_OVERRIDE çevresel değişkeni ile qt temaları zorlanabiliyor, gtk için ise GTK_THEME çevresel değişkeni kullanılabilir. Bir aşağıdaki sayfalara göz gezdir, Arch Linux kullanmasan bile qt aynı qt, gtk aynı gtk;

Peki ya bunun kesin bir çözümü var mı?

Yok. İkisini bir arada kullandığın için sorunlar hep yaşayacaksın. En fazla temaları zorlayarak miniminize edebilirsin.

O zaman diyelim KDE Plasma'yı kökten sildik, ayarları yapmak için vb. Hyprland'de varsayılan bir şeyler var mı ya da indirebileceğimiz bir şeyler? Benim için çok fark etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani demek istediğim tam olarak o değil mesela KDE Plasma'nın keşfet programı var ondan sonra KDE connect var KDE sistem ayarları var onlar gibi Hyprland'de programlar var mı bildiğiniz?
Yok. Hyprland tek başına bir pencere yöneticisi. Standalone veya masaüstü ortamlarının araç takımları içinde olan progtamları kullanacaksınız.

Geri
Yukarı Alt