Kesinlikle, diyelim ki performans kaybı yok yine bile fiyat düşüşü olması gerekirdi. Laptop tamir dükkanı açsam vidaların yarısını takmadan cihazı geri kapatsam ürüne bir şey olmaz ama birkaç kişi fark ederse beni kimseye tavsiye etmemeye başlar hatta gelip laf söylerler nasıl tamircisin sen falan diye, söz konusu NVIDIA olunca "amaan fark bile etmeyiz helal olsun DLSS açar o 5 FPS geri alırım ;)" falan diyorlar. Zaten kıtlık gibi VRAM koymuşsun, 16 GB bile layık görmemişsin, onu da GDDR6 yapıyorsun ansızın ve hala savunanlar olsun abi ben alırım diyenler çıkıyor. Voltaj ve frekans ayarı yapabildiğin bir yazılım yok, menüde ve masaüstünde bir ton güç çeken nerede ne yapacağını bilemeyen bir güç kontrol sistemi var, 90'lardan kalma "Denetim Masası" duruyor, yeni teknolojiler sadece en son nesil karta geliyor önceki nesiller şeytan evladı gibi kenara atılıyor, bana Ventus seri kart çıkarıyorsan başka firmaya çıkaramazsın falan diye saçma sapan çirkeflikler yapılıyor, EVGA gibi bir firmaya sırt dönülüyor, oluşturduğumuz bir kare için yapay zekaya 7 taneyi tahmin ettiriyoruz deyip alkış alınıyor...

İyice saçmaladılar, 2080 Super ve 4070 laptop kullanan biri olarak yazıyorum.

Yabancı insanların yorumlarını okuyordum birisi şöyle yazmış: NVIDIA'nın RTX 5070'i 128 bit ile duyurmasını sabırsızlıkla bekliyorum.:)
Desktop Screenshot 2024.09.14 - 21.18.04.43.webp

Sürücü konusunda Linux da daha iyi çalışıyor diyorlar böyle bir olay varsa sonuç Windows'ta patlamazmı.
Nvidia nasıl sorun yaşamıyor? Ya da bu konuyu hallediyor? Bu açıdan bakmak lazım. Hadi RT'de geridesin, hadi FSR yazılım temelli ama sürücü işini bitir artık. Hala eski sürümlere dönmek isteyenler görüyorum. Yeter.

NVIDIA nasıl sorun yaşamıyor? Ya da bu konuyu hallediyor? Bu açıdan bakmak lazım. Hadi RT'de geridesin, hadi FSR yazılım temelli ama sürücü işini bitir artık. Hala eski sürümlere dönmek isteyenler görüyorum. Yeter.

Caner uncu reisin 6600'ü de öyle NVIDIA'ya geçince sorunu kalmıyor AMD'nin eksiği var haklısınız Rus ruleti.

Yabancı insanların yorumlarını okuyordum birisi şöyle yazmış: NVIDIA'nın RTX 5070'i 128 bit ile duyurmasını sabırsızlıkla bekliyorum.:)

Geçen aynısı ben de arkadaşlar arası muhabbette yazmıştım, para verdiğiniz somut aletin donanımından öyle bir çalıyoruz ki anca 15 yıl önce konsollarda görüp de dalga geçtiğiniz nefret ettiğiniz upscaling çipinin gelişmişiyle telafi edebiliyoruz, eskidenki gibi 1060 6 GB alıp her oyunu en yüksek ayarlarda yıllarca oynamak artık tamamen imkansız! diyorlar ve bol alkış alıyorlar. Keşke bu tip taraftarlarla dolu bir ülke olsa da yöneticisi olsam...

Zaten FSR 4.0 haberlerini görmüşsündür? Donanım temelli bir yapıyı benimseyecekler. Sonunda anladılar.

Görmedim valla kaynak var mı? Eğer donanım tabanlı bir yapıya geçeceklerse RX 6600XT'den sonra ileride tekrar AMD alabilirim. Sırf şu DLSS muhabbeti yüzünden NVIDIA aldım.

Geçen aynısı ben de arkadaşlar arası muhabbette yazmıştım, para verdiğiniz somut aletin donanımından öyle bir çalıyoruz ki anca 15 yıl önce konsollarda görüp de dalga geçtiğiniz nefret ettiğiniz upscaling çipinin gelişmişiyle telafi edebiliyoruz, eskidenki gibi 1060 6 GB alıp her oyunu en yüksek ayarlarda yıllarca oynamak artık tamamen imkansız! Diyorlar ve bol alkış alıyorlar. Keşke bu tip taraftarlarla dolu bir ülke olsa da yöneticisi olsam...

GTX 1060 öyle bir kart ki hala her oyunu açıyor. FSR ve frame gen açarsanda 60 FPS alıyorsun.

GTX 1060 öyle bir kart ki hala her oyunu açıyor. FSR ve frame gen açarsanda 60 FPS alıyorsun.

Güç tüketimi ve fiyatı da müthiş, şu an bu kadar uzun ömürlü kartlar anca 80 serisinde çıkıyor, hatta bendeki 2080 Super VRAM kıtlığı yaşadığı için gerçek gücünü gösteremiyor. 700 dolarlık kart satıp da gerçek donanım gücü yerine yarın isteseler desteğini kesebilecekleri çözünürlüğü çaktırmadan düşürme yazılımına bağlanmaları o kadar saçma ki.

Görmedim valla kaynak var mı? Eğer donanım tabanlı bir yapıya geçeceklerse RX 6600XT'den sonra ileride tekrar AMD alabilirim. Sırf şu DLSS muhabbeti yüzünden NVIDIA aldım.

NVIDIA nasıl sorun yaşamıyor? Ya da bu konuyu hallediyor? Bu açıdan bakmak lazım. Hadi RT'de geridesin, hadi FSR yazılım temelli ama sürücü işini bitir artık. Hala eski sürümlere dönmek isteyenler görüyorum. Yeter.

Kendim RX 6600 XT ve RX 570 kullandım eski sürücüye dönme sıkıntılarını birkaç kere yaşadım ama hala forumlarda sorun yaşayanları görüyorum. NVIDIA kartlarla alakalı böyle sorunlar neredeyse hiç görmüyorum. Mecbur nvidia almaya devam ediyor millet.

Güç tüketimi ve fiyatı da müthiş, şu an bu kadar uzun ömürlü kartlar anca 80 serisinde çıkıyor, hatta bendeki 2080 Super VRAM kıtlığı yaşadığı için gerçek gücünü gösteremiyor. 700 dolarlık kart satıp da gerçek donanım gücü yerine yarın isteseler desteğini kesebilecekleri çözünürlüğü çaktırmadan düşürme yazılımına bağlanmaları o kadar saçma ki.

6 GB olanı 120W yanlış bakmadıysam. Çok iyi bu arada 3060 ve benzeri kartlara göre 30-40W az güç tüketiyor. Güç tüketimi muhabbetitni 4060 ile azalttılar ama internetteki kaynaklarda 5060'ın 170W olacağı söyleniyor.

Kendim RX 6600 XT ve RX 570 kullandım eski sürücüye dönme sıkıntılarını birkaç kere yaşadım ama hala forumlarda sorun yaşayanları görüyorum. NVIDIA kartlarla alakalı böyle sorunlar neredeyse hiç görmüyorum. Mecbur nvidia almaya devam ediyor millet.
Çok doğal. Konu bazı kullanıcılar için salt performans olabilir, anlarım. Ama globalde büyük bir kitle kafası rahat olsun istiyor. Bu da Nvidia satışlarına ve keyfine göre kararlarına yansıyor.