@BirForumcuKişi haklısın, ben de hayatım boyunca oturup her gün saatlerce ders çalışmadım. kimisine göre doğrudur, verim alır ama ben taş çatlasın 1 saat çalışır bırakırım. Bence saatlerce çalışmak zihin yorgunluğu sadece.

Sabah güzel bir kahvaltının ardından çalışmak en verimlisi bana göre. Akşam o kadar yorgunluğu üstüne, uykulu uykulu çalışmak bence vakit kaybı.

Bu arada gerçekten tavsiyen güzel, vitaminlerde vs. eksik olabilir. En başta bunu bir kontrol ettirmek lazım. Onun dışında yemeği de kararında yemek lazım. Uyku getirecek yiyecekler tercih etmemek lazım.
Öyle hocam zaten vücüt fazla gereksiz yoruldugnu hisediyor. Power nap diye teknik var hiç denemedim ama işe yaradıgnı söyleyenler var, arkadas onları da deneyebilir.

Açığa geç ve program yap. Sabah programa göre uyan. Saat 12 gibi uyan istersen.
Maalesef hocam, geçmesi kolay değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Erken kalkan birisi olduğu için çok doğal, yapacak bir şey yok. Kafein alırsan uyku saatine yakın vakitlerde uyku kaliten de düşer. Sen zorlama bence. Sabahını verimli geçir.

Belki duş almayı yine de deniyebilirsin.

Uykunuz geldiğinde hemen yatarsanız, alışamazsınız. Bunu mecburen rutin haline getirmeye çalışacaksınız. Yatağınıza yakın bir yerde çalışmayın çünkü onu gördükçe uykunuz gelir.

Hocam işte bende bu yüzden dershaneye gidiyorum. Gece 11’e kadar duruyorum. Evde olunca insan rahat oluyor. Ne kadarda insanlar bana kızsada evde çalış diye gerçekten evde olmuyor. Ben bunu defalarca denedim. Ama bu durumu çözmen gerekiyor hocam. Sıkıntı çünkü.

Ben saat 20'de baslayip 00'da birakiyorum genelde. Direkt de yataga atlayip uykuya daliyorum. Bence telefonu kesinlikle azaltin. Cidden. Gerekmedikce bakmayin. 10 dk'lik molalarin en fazla 2 3 dk sinda bakin mesela. Telefon etkiliyor bence. Ha saat 11 olmadan benimde asiri uykum geliyor ancak yapacak bir sey yok. Kahve icin, hareketli muzik dinleyin. Ben hardbass dinliyorum uykumu engelliyor diye ama sizin bildiginiz cok daha iyi muzikler vardir eminim bunun icin. Muzige kendizini kaptirip dersi ikinci plana atmayin ama.

Eve kacta geliyorsunuz? Ekran sureniz (telefon) kac saat?

Ben eve gelince 20 dk falan uyuyorum. Genelde faydasi olsa da bazen cok zorlayici da oluyor.

Son olarak, eve gittiniz diyelim, saat 21'ye kadar calistiniz. Daha 3 saat calismak istiyorsunuz. Telefonun ve bilgisayarin saatini 2 veya 3 saat geri alin. Kendi zaman diliminizde yasayin. Saate nadiren bakin ve surekli kendinizi şu an daha erken diyerek zorlayin. Saate baktiginizda ise gercekte 23 olan saat 21 olacak. Gordugunuz saate kendinizi inandirin. Beynini kandirin yani. Psikolojik olarak rahatlatir isinizi.