Rozet konusunda neler düşünüldüğünü bilmiyorum. Eğer biraz çeşitlilik yapılmasında sakınca yok ise gece aktif olup insanlara yardım edenler için "Baykuş" isimli (İsim örnek olsun tabii ki.) bir rozet eklenebilir ileride aslında. Çok gerekli mi? Değil, ama çeşitlilik olurdu en azından. Önerim şu an için değil de forum tam olarak kurulduktan sonrası için geçerli bu arada.
Bu önerinin üyeler tarafından nasıl karşılandığını gözlemliyoruz.
Detaylar
Kim cevapladı?Kendilerinin alamadıkları şeyi başkalarının da almasını istemeyen insan çok fazla. Konu bir eksi bir artı alıp duruyor. Sabaha cidden eksilerin dibinde olur büyük ihtimal. Sebep belirten de 2-3 kişi olur.Uyanıkların hoşuna gitti rozet alma fikriSabaha "Öyle şey mi olur kardeşim biz uyuyoruz diye günahımız ne?" diye tipler belirir.
Kendilerinin alamadıkları şeyi başkalarının da almasını istemeyen insan çok fazla. Konu bir eksi bir artı alıp duruyor. Sabaha cidden eksilerin dibinde olur büyük ihtimal. Sebep belirten de 2-3 kişi olur.
İlk 1000 rozeti konusuyla aynı hikaye. Onu moderasyon verdi diye çok karışamıyorlar yoksa bu konudan hiçbir farkı olmazdı.
Evet evet. Para görünce gözünde dolar çıkanlar gibi oldum şu an. Yeterki profilimde baykuş olsun.
Konuyu ne kadar nazikçe yazmış olsam da böyle bir düşünce illa olur muhtemelen. Şu an dalga geçiyoruz da ben bekliyorum böyle birini. "Sadece rozet istiyorsun!"
Birisi yapılan öneriyi saçma bulup saldırıyor, kalanlar da ben de altta kalmam diyerek üstüne biniyor. Sonuç dediğiniz gibi.
Kesinlikle.
Verilen tüm oylara saygımız sonsuz; ancak bazen genel yönelime göre oy veriliyor olabilir (bias). Daha iyi açıklamam gerekirse mesela bir öneride +15 oy varsa ve üye nötr veya azıcık olumsuz düşünüyorduysa bile onu +16 yapası geliyor olabilir. Benzer şekilde -20 oy varsa eksileyesi gelebilir. Sürü psikolojisi, açıklamaya çalıştığım. Bazen kendi fikirleri diğer üyelerin genel fikrinin gölgesinde kalıyor olabilir. Tabii bunda sadece oy sayısının değil, öneriye gelen eleştirilerin de (sizin tabirinizce saldırılar) etkisi oluyordur.
Qhan
Yetkin
Dediğiniz gibi gerek olduğunu düşünmüyorum. Gelirse bi zararı olur mu? Olmaz. Fakat her şey için de rozete ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi gececi için gelirse gündüz için de gelsin diyen olur. Sonra başka konu çıkar başka bir şey için gelsin der öylece gider olay. Kısaca rozetler belli başlı ve önemli şeyler için verilse yeterli bence. O sebeple eksi veriyorum.
Sosyale çok girene de "Git çimene dokun" temalı bir rozet verilsin!
Kesinlikle.
Verilen tüm oylara saygımız sonsuz; ancak bazen genel yönelime göre oy veriliyor olabilir (bias). Daha iyi açıklamam gerekirse mesela bir öneride +15 oy varsa ve üye nötr veya azıcık olumsuz düşünüyorduysa bile onu +16 yapası geliyor olabilir. Benzer şekilde -20 oy varsa eksileyesi gelebilir. Sürü psikolojisi, açıklamaya çalıştığım. Bazen kendi fikirleri diğer üyelerin genel fikrinin gölgesinde kalıyor olabilir. Tabii bunda sadece oy sayısının değil, öneriye gelen eleştirilerin de (sizin tabirinizce saldırılar) etkisi oluyordur.
O yüzden bence en güzeli oy vermeden önce oy sayısını görememek. Verince de tekrar değiştirememek. Bununla ilgili öneri konusu açardım ama linç falan yerim mazallah. Hiç uğraşamam.
Kısaca rozetler belli başlı ve önemli şeyler için verilse yeterli bence.
Buna ben de varım. Sade kalacaksa hoş.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu konuda nötrüm ama insanlar rozet için uyku düzenini bozacak gibi geliyor bana illa çıkar 2-3 kişi.
Yeni konular
-
-
-
-
Ev ve Yaşam Sofra ve mutfak ürünlerinde 1.500 TL'ye 500 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-
-
-
Elektronik Lenovo LOQ 17IRX10 | i5-13450HX & RTX 5050 | 43.000 TL
- mortem.dll