Mezuna kalmak gerçekten de büyük farklar attırır mı?
Eğer bu sene elinden geleni yaptıysan sonraki girdiğin sınavda fark atman mümkün, ama 1 milyonda mezuna kalıp sonra 50.000 üstüne çıkmak zor.

Neden ki? Biz daha geçen gün bir konferansa katıldık ve ortalamanın sınavlara katkı yüzdelerini gösterdiler, ortalama aşırı önemli olmuyor yani. Sınav puanına ortalamanın 0.6 ile çarpılmış puanı ekleniyor. Yani 100 ortalaması olan birisi maksimum 60 puan öne geçiyor. Tabii 1 puan bile önemli ama sınavdaki sorular daha da önemli.

OBP'den geriye düşmek mümkün ama yüksek bir sıradayken bir anda 100.000lere düşmek mümkün değil.
Onu sadece kırık OBP yapar.
Öncelikle beni ne kadar ciddiye almalısınız onu konuşalım, aptal aptal AYT Matematik'te dikkat hatası yapmışım ne yazık ki, ona rağmen 8.1K ham sıralama yaptım. OBP yüzünden de 8.7K.
Kendisinin YKS konusunda yaptığı açıklama, 93 OBP'si vardı sanırım Esat'ımın.

Onu sadece kırık OBP yapar.

Kendisinin YKS konusunda yaptığı açıklama, 93 OBP'si vardı sanırım Esat'ımın.
8.1'den 8.7'ye düşmek aşırı da büyük bir kayıp değil yani, tabi eğer bölüm en üst sıralarda insan istemiyorsa. Kendim için konuşuyorum tabi mesleklere göre çok değişiyor. Arkadaşımın kuzeni pilotajı 1 kişiyle kaçırmıştı.

8.1'den 8.7'ye düşmek aşırı da büyük bir kayıp değil yani, tabi eğer bölüm en üst sıralarda insan istemiyorsa. Kendim için konuşuyorum tabi mesleklere göre çok değişiyor. Arkadaşımın kuzeni pilotajı 1 kişiyle kaçırmıştı.
600 sıralama derece hattında öyle bir fark ettirir ki anlayamazsınız.
Özellikle EA'da 100 sıralama bile öyle bir etkiliyor ki....

600 sıralama derece hattında öyle bir fark ettirir ki anlayamazsınız.
Özellikle EA'da 100 sıralama bile öyle bir etkiliyor ki....
Ha evet EA için katılıyorum o sıralarda 100 kişi bile çok değerli oluyor. Sayısalda da yüksek üniversitelerde önemli oluyordu sanırım.

Öyle yapıcan zaten, 89 OBP mevcut benim de ama hayvan gibi basıyorum mesela.
Düşecek sıralamayı +5 TYT/AYT kurtarır anca.
Benim OBP şu anlık 82 civarlarında (3 sınıfın ortalaması olarak), 12.sınıfta şu anki halimle devam edersem 90lara rahat çıkabilme ihtimalim var. Bekleyip göreceğiz artık :D.