tunathefish

Uzman
Gemini 1.5 Pro'nun 1 milyon token bağlam penceresi oldukça şaşırtıcı. Peki, Gemini 1.5 Pro ne uzunlukta metin üretebiliyor?

1.5 Pro'nun 1.0 Ultra'dan daha üstün olup olmadığından emin değilim ancak bana göre 1.5 Pro daha kaliteli sonuçlar veriyor. 1.0 Ultra'nın en çok takıldığım noktası, her zaman belirli bir uzunlukta metin üretme ısrarıydı. Bu konuda 1.5 Pro'nun çok daha esnek olduğunu söyleyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 milyon tokene kadar destekleriz diyordu Google. 60 bin satır kod, 2 saatlik video vs. değerler vermişlerdi.

Ekleme: Dediklerimin yarısıymış, göz ucuyla görmüştüm. Asıl değerler bunlar;
images.webp

Son düzenleme:
Resme baktım ama video ile ilgili ne yaptığını anlamadım. Video mu işliyor? Ne şekilde işliyor?
Bizim modelimiz tek seferde "1 milyon token" işleyebiliyor yazmışlar. Bunun yaklaşık karşılığını vermişler. Açıkçası ben de bilmiyorum bu token'in tam olarak neye karşılık geldiğini.

Gemini şu anda yazı ve resim üretip yorumlayabiliyor. Video ile alakalı bir özelliği yok. Advanced sürümünde ofis dosyaları, pdf ve text yorumlayabiliyormuş ama deneme fırsatım olmadı. Uzantılar özelliği ile Youtube'a bakabiliyor, "bana şöyle video" bul deyince listeliyor ama o kadar. Google Drive'den dosyalara bakabiliyormuş uzantı ile ama ben onu da çalıştıramadım. Pratik olarak yazı ve resim, diğer koşullarda bazı dosyaları işleyebiliyor.

Bizim modelimiz tek seferde "1 milyon token" işleyebiliyor yazmışlar. Bunun yaklaşık karşılığını vermişler. Açıkçası ben de bilmiyorum bu Token'in tam olarak neye karşılık geldiğini.

Gemini şu anda yazı ve resim üretip yorumlayabiliyor. Video ile alakalı bir özelliği yok. Advanced sürümünde ofis dosyaları, PDF ve text yorumlayabiliyormuş ama deneme fırsatım olmadı. Uzantılar özelliği ile YouTube'a bakabiliyor, "bana şöyle video" bul deyince listeliyor ama o kadar. Google Drive'den dosyalara bakabiliyormuş uzantı ile ama ben onu da çalıştıramadım. Pratik olarak yazı ve resim, diğer koşullarda bazı dosyaları işleyebiliyor.

Ben de daha o özelliği denemedim. Benim istediğim özellik YouTube videolarının diyaloglarını çıkartsınlar videoyu izlemek yerine okuyayım ama yapmayacaklar galiba.

1 milyon tokene kadar destekleriz diyordu Google. 60 bin satır kod, 2 saatlik video vs. değerler vermişlerdi.

Ekleme: Dediklerimin yarısıymış, göz ucuyla görmüştüm. Asıl değerler bunlar;
Eki Görüntüle 50438
Ben de bunu buldum;
1716714679334.webp

5000~ kelimeye kadar çıkabiliyor sanırım. GPT-4 Turbo çıkışı 4096 token ile sınırlıyor, GPT-4 veya GPT-4o hakkında bir şey bulamadım.
Ben de daha o özelliği denemedim. Benim istediğim özellik YouTube videolarının diyaloglarını çıkartsınlar videoyu izlemek yerine okuyayım ama yapmayacaklar galiba.
Zaten videoları özetleyebiliyor, yorumlayabiliyor. Eğer kısa bir video sunarsanız büyük ihtimal bütün diyalogu da çıkarabilir.

Ben de bunu buldum;
Eki Görüntüle 50573
5000~ kelimeye kadar çıkabiliyor sanırım. GPT-4 Turbo çıkışı 4096 token ile sınırlıyor, GPT-4 veya GPT-4o hakkında bir şey bulamadım.

Zaten videoları özetleyebiliyor, yorumlayabiliyor. Eğer kısa bir video sunarsanız büyük ihtimal bütün diyalogu da çıkarabilir.

Özet değil de diyalogları yaz demiştim yaşamamıştı. Özeti deneyeyim.