Gentoo kurulumu yaptım. Fstab yüzünden hata verip root şifresi istiyordu öyle erişebiliyordum. Sonra Fstab düzenledikten sonra systemd ekranı benzer bir ekranda kalıyor (Tty ekranına girebiliyorum) SDDM kurulu ama gelmiyor.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Ben işaretlemedim modlar yaptı sanırım sadasasfasdasd.O zaman son sözü söyleyelim. Birçok şey denediğimizden hangisinin çözüm olduğu konusunda net bir şey söyleyemiyorum. Bence SDDM'yi veya kendini daha önceden video grubuna eklemeyi unuttun, biz de onu ekleyince açabildin. SDDM, X ile çalıştığından açılmadı, KDE ise Wayland olduğu için açıldı. Kafana göre içinden gelen bir mesajı çözüm olarak seçersin veya kendi son mesajını
Hocam açıncada biraz kurcaladıkdan sonra kwim çöktü diye hata veriyor. Baştan kurcam KDE'yı sanırımBence SDDM'yi veya kendini daha önceden video grubuna eklemeyi unuttun, biz de onu ekleyince açabildin. SDDM, X ile çalıştığından açılmadı, KDE ise Wayland olduğu için açıldı. Kafana göre içinden gelen bir mesajı çözüm olarak seçersin veya kendi son mesajını.
Sorun şundanmış:
emerge --ask x11-misc/sddm paketini kurduktan sonra ayarları yaptım. Sonra sisteme entegre olsun diye emerge --ask kde-plasma/sddm-kcm kurunca systemctl disable, enable yapmam gerekiyormuş. Şu an sıkıntısız çalışıyor.- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 24
journalctl -xb | grep sddm Error mesajı var mi?
Yok hocam olmadı. Yine kendim tty'den girecem sanırımİkinci komutla SDDM'nin gelmesi lazım. Dener misin bir daha?
- Makaleler
- 4
Ayarlarda böyle bir kısım var, başlangıç menüsüne SDDM yazsan çıkar. Buradan bir profil uygulamayı dene. Varsayılan greeter sorun çıkarıyor olabilir, tasarımı da güzel değil zaten.
- Makaleler
- 4
Kod:
cruslan@desktop ~ $ equery uses sddm
[ Legend : U - final flag setting for installation]
[ : I - package is installed with flag ]
[ Colors : set, unset ]
* Found these USE flags for x11-misc/sddm-0.21.0_p20240723-r10:
U I
+ + X : Add support for X11
+ + systemd : Enable use of systemd-specific libraries and features like socket activation or session tracking
- - test : Enable dependencies and/or preparations necessary to run tests (usually controlled by FEATURES=test but can be toggled independently)
X hem de wayland'ı eklemenizi tavsiye ederim. Nasıl yapacaz hocam.X bayrağı nerede?Kod:cruslan@desktop ~ $ equery uses sddm [ Legend : U - final flag setting for installation] [ : I - package is installed with flag ] [ Colors : set, unset ] * Found these USE flags for x11-misc/sddm-0.21.0_p20240723-r10: U I + + X : Add support for X11 + + systemd : Enable use of systemd-specific libraries and features like socket activation or session tracking - - test : Enable dependencies and/or preparations necessary to run tests (usually controlled by FEATURES=test but can be toggled independently)![]()
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
X, pam ve wayland flagleri ile yeniden derleyiniz.
Handbook:AMD64/Working/USE - Gentoo wiki
- Makaleler
- 4
Kendi make.conf dosyana
X ve wayland USE flaglarını ekle. Bu dosya /etc/portage/make.conf dizininde bulunur. Kurulumda zaten oluşturuyorsun. Aşağıdaki dizeyi kendi make.conf dosyana ekle, varsa USE girdin, içerisine X ve wayland'ı ekle. X ve Wayland USE Flag'ı bütün paketlere uygulanacak, hem kullanışlılık açısından daha iyi olur.
Kod:
USE="X wayland"
Daha sonra derleyebilirsiniz;
Kod:
# emerge --ask --verbose sddm
X sıfırdan eklendiyse USE flagları arasında açık yeşil renkle belirtilecektir. Zaten kırmızı ise X bayrağı ile derlenmiş demektir.
Olmadı
Aynı flaglarla derledi.Kendi make.conf dosyanaXvewaylandUSE flaglarını ekle. Bu dosya/etc/portage/make.confdizininde bulunur. Kurulumda zaten oluşturuyorsun. Aşağıdaki dizeyi kendi make.conf dosyana ekle, varsa USE girdin, içerisineXvewayland'ı ekle. X ve Wayland USE Flag'ı bütün paketlere uygulanacak, hem kullanışlılık açısından daha iyi olur.
Kod:USE="X wayland"
Daha sonra derleyebilirsiniz;
Kod:# emerge --ask --verbose sddm
X sıfırdan eklendiyse USE flagları arasında açık yeşil renkle belirtilecektir. Zaten kırmızı ise X bayrağı ile derlenmiş demektir.