emilbreivik

Uzman
Geçiş yapmak istedim de böyle bir hata aldım. Aktif olarak GIBIRNet'e fiber için başvuru yapmıştım ama henüz bağlanmadı. Arayıp başvuruyu iptal ettirmem mi lazım bunun için?

1765232831152.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gıbır'ı arayıp başvurunuzu iptal edin. Ya da TurkNet'i MH'den arayın. Online başvuru yapmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut internetiniz VDSL mi? Eğer VDSL ise önce mevcut internetini iptal ettirip daha sonra TurkNet'e başvurup fibere geçebilirsiniz. Eğer altyapı varsa tabii.

Ben Netspeed VDSL kullanıyordum, daha sonra TurkNet'e geçiş yaparken fibere geçileceği için önce mevcut olanı iptal etmem istendi, bu şekilde yeni başvuru ile hallettik.

Online başvuru genelde daha hızlı oluyor, ben online başvuru yapmıştım 24 saat sürmeden hattım aktif oldu. Neye dayanarak bunu söylediniz?
Konu sahibinin derdini okursanız anlarsınız. Yasa gereği bir evde aynı anda iki abonelik alamıyor.

Önce MH hizmetleri ile o konuyu halletsin konuşup diyorum. En azından diğerini iptal edeceğini söyler süreci başlatırlar, kıytırık bir form doldurup neyi halledebilir.

Gıbır'ı arayıp başvurunuzu iptal edin. Ya da Türkneti MH'den arayın. Online başvuru yapmayın.
Mevcut internetiniz VDSL mi? Eğer VDSL ise önce mevcut internetini iptal ettirip daha sonra TurkNet'e başvurup fibere geçebilirsiniz. Eğer altyapı varsa tabii.

Ben Netspeed VDSL kullanıyordum, daha sonra TurkNet'e geçiş yaparken fibere geçileceği için önce mevcut olanı iptal etmem istendi, bu şekilde yeni başvuru ile hallettik.
Online başvuru genelde daha hızlı oluyor, ben online başvuru yapmıştım 24 saat sürmeden hattım aktif oldu. Neye dayanarak bunu söylediniz?

Şimdi şöyle; Aktif olarak VDSL kullanyorum. Fiber altyapı adresime geldikten hemen sonra da GıbırNet üzerinden fibere başvuru yaptım ama 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen hala fiber bağlanmadı, şu an hala başvuru aşamasında yani.

1 saat önce de forumda gezerken TürkNet'in, TT altyapısında artık 1000 mbps verebildiğini görünce geçiş yapmak istedim ama geçemedim, böyle hata aldım. Bunun sebebi sanırım GıbırNet'te hala aktif bir fiber başvurumun olması. Bunun için GıbırNeti arayıp fiber dönüşüm başvurumu iptal ettirdikten sonra tekrardan TürkNet sitesi üzerinden online başvuru mu yapmam lazım?

Şimdi şöyle; Aktif olarak VDSL kullanyorum. Fiber altyapı adresime geldikten hemen sonra da GıbırNet üzerinden fibere başvuru yaptım ama 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen hala fiber bağlanmadı, şu an hala başvuru aşamasında yani.

1 saat önce de forumda gezerken TürkNet'in, TT altyapısında artık 1000 mbps verebildiğini görünce geçiş yapmak istedim ama geçemedim, böyle hata aldım. Bunun sebebi sanırım GıbırNet'te hala aktif bir fiber başvurumun olması. Bunun için GıbırNeti arayıp fiber dönüşüm başvurumu iptal ettirdikten sonra tekrardan TürkNet sitesi üzerinden online başvuru mu yapmam lazım?
Anladığım kadarıyla Fiber altyapınız aktif olmamış. Ara ara sorgulama yapın aktif olduğunda, GıbırNet aboneliğinizi iptal edin daha sonra TurkNet'e başvurun.

Şimdi şöyle; Aktif olarak VDSL kullanyorum. Fiber altyapı adresime geldikten hemen sonra da GIBIRNet üzerinden fibere başvuru yaptım ama 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen hala fiber bağlanmadı, şu an hala başvuru aşamasında yani.

1 saat önce de forumda gezerken TurkNet'in, TT altyapısında artık 1000 Mbps verebildiğini görünce geçiş yapmak istedim ama geçemedim, böyle hata aldım. Bunun sebebi sanırım GIBIRNet'te hala aktif bir fiber başvurumun olması. Bunun için GIBIRNet'i arayıp fiber dönüşüm başvurumu iptal ettirdikten sonra tekrardan TurkNet sitesi üzerinden online başvuru mu yapmam lazım?

Altyapınız hangi hızı destekliyorsa onu alırsınız. Mevcut operatörünüzü iptal edip TurkNet'e online olarak başvuru yapın daha hızlı sonuç alırsınız. Ama şu an online başvuru yapın ki hattınız aktif olduğunda diğer operatörü iptal edin. En azından internetsiz kalmazsınız.

Anladığım kadarıyla Fiber altyapınız aktif olmamış. Ara ara sorgulama yapın aktif olduğunda, GıbırNet aboneliğinizi iptal edin daha sonra TurkNet'e başvurun.

Adresimdeki fiber yaklaşık 1 aydır aktif halde, sorgulamalarda hep fiber gözüküyor. Buna rağmen 1 aydır geçemiyorum fibere.

1765235556429.webp

Altyapınız hangi hızı destekliyorsa onu alırsınız. Mevcut operatörünüzü iptal edip TurkNet'e online olarak başvuru yapın daha hızlı sonuç alırsınız. Ama şu an online başvuru yapın ki hattınız aktif olduğunda diğer operatörü iptal edin. En azından internetsiz kalmazsınız.

Ben o zaman yarın ilk iş iki sağlayıcıyı da arayayım. Konu hakkında bilgi alayım.

Zaten şuan hali hazırda TurkNet'e başvuru yapamıyor üstte fotoğraf atmış konu sahibi zaten. Önce GıbırNet aboneliğini iptal ettirip daha sonra TurkNet'e başvurması lazım.