Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

elaras

Üyecik
Gördüm ki güncel olarak Windows 10 desteği bitmişken, benim gibi korkanlar hâlâ Windows 11’e secure boot sorunu yüzünden geçemedi. Güncel olarak Gigabyte B550 DS3H 1.5 rev F5 BIOS güncellemesi geldi. Şu an Windows 11’e geçmemde problem var mı? Secure boot açılabilir mi?

Ekran kartı: AMD Radeon RX 6700
İşlemci: Ryzen 5 5600

Çözüm
Bu saate bu cevap için ekstra teşekkür ederim. @Lotr Manyağı yapmam gereken CSM disable yapıp, Secure Boot enabled yapıp kaydetmek değil mi? Ayrıca daha Windows 11 güncellemedim bu dediğiniz hususları yapacağım güncellemeden sonra mı kontrol etmem gerek?
Hayır öncesinde kontrol edip aktif değilse aktif edeceksiniz ki Windows 11 kurabilesiniz. Adım adım yazacağım;

CSM - Disabled
Secure Boot Mode - Costum ise Standart yapılacak
Secure Boot - Enabled
TPM - Enabled
F10 kaydet.

Bu işlemlerden sonra Windows'ta TPM 2.0 aktif görünüyorsa ve msinfo32 de Secure Boot aktif ise Windows 11 yükleyebilirsiniz.
Bu saate bu cevap için ekstra teşekkür ederim. @Lotr Manyağı yapmam gereken CSM disable yapıp, Secure Boot enabled yapıp kaydetmek değil mi? Ayrıca daha Windows 11 güncellemedim bu dediğiniz hususları yapacağım güncellemeden sonra mı kontrol etmem gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır öncesinde kontrol edip aktif değilse aktif edeceksiniz ki Windows 11 kurabilesiniz. Adım adım yazacağım;

CSM - Disabled
Secure Boot Mode - Costum ise Standart yapılacak
Secure Boot - Enabled
TPM - Enabled
F10 kaydet.

Bu işlemlerden sonra Windows'ta TPM 2.0 aktif görünüyorsa ve msinfo32 de Secure Boot aktif ise Windows 11 yükleyebilirsiniz.

Çözüm