Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Specialized

Başarılı
Selamlar. Gigabyte B650M S2H anakarta sahibim. EXPO veya PBO fark etmez, BIOS'tan açtığımda oyunda anlık droplar, seste bozulmalar (cızırtı, ses gitmesi) gibi şeylerle karşılaşıyorum.
  • RX 9060 XT
  • Ryzen 5 7500F
  • Kingston Beast 16 GB (1x16) DDR5 5600MHz CL36 AMD EXPO sertifikalı RAM-KF556C36BBE-16TR X2.

Çözüm
Pek ihtimal vermemiştim ama priz çoklayıcım çok dandik bir markaydı kaliteli bir markayla değiştirdim şu an yaklaşık 10 dakikadır PBO ve EXPO2 açık kullanıyorum sorun yok gibi, 1-2 gün içerisinde bir aksilik olmazsa konuyu güncelleyeceğim. EXPO2'yi açık bırakacağım fakat PBO'yu açık bırakmalı mıyım? Performans artışına şu an çok ihtiyacım olduğunu sanmıyorum stok hali de yeterli seviyede işimi görüyor, serin çalışması da hoşuma gidiyor.
İşlemci veya anakart, ikisinden birinde problem var gibi görünüyor, özellikle PBO açınca olması bu parçalara yönlendiriyor.

Bir ihtimal işlemci soket pinlerinde de sorun olabilir, eğilme, macun bulaşması gibi.

İşlemci veya anakart, ikisinden birinde problem var gibi görünüyor, özellikle PBO açınca olması bu parçalara yönlendiriyor.

Bir ihtimal işlemci soket pinlerinde de sorun olabilir, eğilme, macun bulaşması gibi.

Kontrol edebiliceğim yapabiliceğim ne var sizce? Bazı kullanıcılar bu anakartta overclock seçeneklerinin uygulanmadığını,sorunlu olduğunu vs yazmışlar.

Uygulanabilir, öyle olsa sizin EXPO veya PBO açmanıza izin vermez.

İşlemci soket pinlerine bakılabilir, onun dışında farklı işlemci ve anakart denemek lazım.

Uygulanabilir, öyle olsa sizin EXPO veya PBO açmanıza izin vermez.

İşlemci soket pinlerine bakılabilir, onun dışında farklı işlemci ve anakart denemek lazım.

PBO EXPO kapalıyken sorunsuz çalışması da garip geliyor bana, RAM'leri tek tek deneyip güç bağlantılarına bakacağım teşekkürler yardımınız için.

@gnuginar Hocam aynı anakarta sahip olduğumuzu gördüm böyle bir problem yaşadınız mı hiç?

PBO EXPO kapalıyken sorunsuz çalışması da garip geliyor bana, RAM'leri tek tek deneyip güç bağlantılarına bakacağım teşekkürler yardımınız için.

@gnuginar Hocam aynı anakarta sahip olduğumuzu gördüm böyle bir problem yaşadınız mı hiç?
Hayır, sistemi yeni satın aldım. 2-3 gündür test yapıyorum fakat herhangi bir problemle karşılaşmadım.

RAM'lerin yerini değiştirdim GPU'yu söküp tekrar taktım güç girişlerini kontrol ettim sonra BIOS'tan XMP2 ve PBO'yu açıp denedim şuan problemsiz şekilde çalışıyor.

Normal çalışırken kapatıp açtığımda tekrar aynı şey olmaya başladı, önerilere açığım.

Son düzenleme:
Pek ihtimal vermemiştim ama priz çoklayıcım çok dandik bir markaydı kaliteli bir markayla değiştirdim şu an yaklaşık 10 dakikadır PBO ve EXPO2 açık kullanıyorum sorun yok gibi, 1-2 gün içerisinde bir aksilik olmazsa konuyu güncelleyeceğim. EXPO2'yi açık bırakacağım fakat PBO'yu açık bırakmalı mıyım? Performans artışına şu an çok ihtiyacım olduğunu sanmıyorum stok hali de yeterli seviyede işimi görüyor, serin çalışması da hoşuma gidiyor.

Çözüm
Performansa çok ihtiyacınız yoksa gerek yok. Bilgisayar deneyimizden zaten şuan memnun gibi görünüyorsunuz. Şuan kullandığız çoklu prizin markası nedir?