Aynı sorunu yaşıyorum şubatta bu anakart ile sistem kurdum format esnasında yeniden başlatırken bazen CPU GPU kırmızı ışığa geçiyordu ama çalışmasına engel olmuyordu önemsemedim ertesi gün düzeldi CoD Warzone bile oynuyordum. 3 hafta önce bilgisayarımı açacaktım boot yapmadı ekrana görüntü gelmedi kapatıp açtım gecikmeli olarak açıldı ama bu sefer ARGB'ler hiç yanmıyordu ve CPU kırmızı ışıkta sabit kaldı hemen Gigabyte Control centera baktım RGB Fusion kayıp artık sadece fan ayarı yapılıyor, statik elektrik birikmesi olabilir diyorlar ama bence yazılımsal.
Çözüm olarak yaptıklarım.
- Kasayı açtım 24 pin kablosunun tam oturmadığını fark ettim parçaları takarken çok iyi oturtmuştum kendiliğinden gevşemiş.
- CMOS reset için pili çıkartıp 10 dk bekledim o sırada güç tuşuna da 5-6 kez bastım.
- Bir de bunu deneyim diyerek CMOS CLR pinleri birbirine deydirerek BIOS'u resetledim.
- Tüm parçaları yeniden söküp taktım işlemci macununu doğru sürmüşüm kendimi tebrik ettim

- RAM'leri farklı slotlar ile değiştirerek çalıştırdım.
- RAM'siz çalıştırdım bu da BIOS reset gibiymiş.
- Windows'a güncelleme gelmişti 4 gün önce onu da güncelledim (2025-03x64... 24H2... (KB5053656))
- BIOS F3b sürümü yüklüydü 2 gün önce F2 BIOS güncellemesi geldi açıklamasında "AMD CPU mikro kod imza doğrulama güvenlik açığını düzeltme" görünce işte bu sorunu çözer dedim onu da yükledim ilginçtir yükledikten sonra versiyon F2 değil F3 yazdı anlamadım indirdiğim dosyada da öyle yazıyor (mb_bios_b850M-D3hp_8arpl320_f2.ZIP)
- BIOS güncellemesinde 7000 ve 9000 serisi için AMD chipset driver 7.01.08.129 güncelleyin yazıyordu onu da dün yükledim.
- Artık segotep kasamın güç kaynağımdan şüphelendim HWiNFO ile anakarta gelen voltajları kontrol ettim 3-4 dk izledim hepsi dengeliydi.
- Yükleniyor... (eski kasamın güç kaynağımı 550W takıp çalıştırmayı deneyeceğim)
Ne yaptıysam fayda yok aslında bilgisayarımdan memnunum kendiliğinden hiç kapanmadı resetlemedi ekrana görüntü de hep verdi ama küçük şeylerde problem çıkıyor mesela nadiren açılışta Ethernet kablosunu görmüyor 4-5 kez kasa topladım ilk defa böyle sorunla karşılaşıyorum.
ARGB'siz kaldım anne hani benim güzel kasam nerede
Sistemim.
- R5 7500F.
- Gigabyte B850M D3HP.
- ASUS RX580 (geçici olarak kullanıyorum)
- Kingston Beast Black 5600MHz 2x16.
- PNY XLR8 512 GB.
- Segotep 750W.