Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kaanxmiaa

Becerikli
Yer
Eskişehir
Kasam: Corsair Spec Delta.
Anakart: Gigabyte B850M Force.
Soğutucu: Phantom Spirit 120 SE.

Arkadaşlar soğutucunun ARGB kablosunu anakartın sağ üst köşesindeki ARGB yerine taktığımda soğutucu fan ışığı yanıyor fakat bu sefer kasanın RGB kablosunu anakartın alt soldaki RGB yerine taktığımda kasanın ışığı yanmıyor.

Çözüm
Abi pinleri düzeltti kendim taktım vallahi korkak adam USB hallettik de bu fan kaldı bir.

Fanın çözümü dediğim yöntem, son mesajda detaylı anlattım. Okların yönü karşılıklı olacak ardı sıra bağlarken, bir de görselde işaretlediğim sol alttaki porta tak 3'lü fanın RGB bağlantıyı. GCC yazılımdan hepsini kontrol edersin sonra.

RGB kablolarda ok yönü aynı tarafa bakacak, karşılıklı olacak yani papatya dizilimi yaparken. Onu kastediyorum.
Gcc yazılımını indirip kontrol etmeyi denedin mi bağlantılar doğruysa? Anakart yazılımında görmesi lazım.

Bilgisayarcıda olduğumuz için deneyemiyorum son konumda etiketlediğim konudaki işle uğraşıyorum sana zahmet bakar mısın abim.

Gcc yazılımını indirip kontrol etmeyi denedin mi bağlantılar doğruysa? Anakart yazılımında görmesi lazım.

Gcc indirdiysen onunla bir bak kontrolcüyü devre dışı bırakmak istiyorsan. Kontrolcü ayreten anakarta bağlanabiliyor mu? ARGB kontrolcülerde genelde bağlanıyor 5V üzerinden çünkü, gücü de SATA'dan alıyor. RGB artık tedavülden kalktı sayılır zaten.

Kontrolcü kasanın içinden çıkan kumanda abi fotoğrafta sağ alttaki olan ondan çıkarıp anakarta takınca ışık yanmıyor belki yazılımla açmam gerekiyordur deneyeceğim onu eve geçip.

Bilgisayarcıda olduğumuz için deneyemiyorum son konumda etiketlediğim konudaki işle uğraşıyorum sana zahmet bakar mısın abim.

Kontrolcü kasanın içinden çıkan kumanda abi fotoğrafta sağ alttaki olan ondan çıkarıp anakarta takınca ışık yanmıyor belki yazılımla açmam gerekiyordur deneyeceğim onu eve geçip.

Anakart yazılımıyla olur. Corsair'ın kendi kontrolcüleri var zaten de, genelde ARGB olanların kontrolcüsü anakarta da bağlanıyor, anakart yazılımından kontrol ediyorsun, kasa LED tuşuna basılı tuttuğunda anakart kontrolüne veriyor. RGB'de onu yapmamış olabilirler, Corsair kendine has kontrolcüleri var.

Anakart yazılımıyla olur. Corsair'ın kendi kontrolcüleri var zaten de, genelde ARGB olanların kontrolcüsü anakarta da bağlanıyor, anakart yazılımından kontrol ediyorsun, kasa LED tuşuna basılı tuttuğunda anakart kontrolüne veriyor. RGB'de onu yapmamış olabilirler, Corsair kendine has kontrolcüleri var.

LED tuşu hangisi abi ilk takdığımda anakarta ışık geldi işte soğutucununkini ARGB portuna takınca yeniden PC'yi açınca kasanınki çalışmadı.

LED tuşu hangisi abi ilk takdığımda anakarta ışık geldi işte soğutucununkini ARGB portuna takınca yeniden PC'yi açınca kasanınki çalışmadı.

LED tuşu bu kasada yok, RGB sendeki fanlar, ARGB değil bir de. Daisy Chain 3'lü şekilde işaretlediğim porta tak. GCC'den kontrol et, oradan görür. Çözüm bu.

LED tuşu bu kasada yok, RGB sendeki fanlar, ARGB değil bir de. Daisy chain 3'lü şekilde işaretlediğim porta tak. Gcc'den kontrol et, oradan görür. Çözüm bu.

Kasanın fan ışık RGB kablosunu kontrolcüden çıkartıp dört pinli kabloyu V12 yere mi takayım 3pin ARGB yerine mi anlamadım abi kusura bakma.

Kasanın fan ışıkları şu an buna bağlı.

Dosya Ekleri

• IMG_61683F9F-F075-4672-A9C2-83B4BF7F4F47.webp
    IMG_61683F9F-F075-4672-A9C2-83B4BF7F4F47.webp
    778,1 KB · Görüntüleme: 20
Kasanın fan ışıkları şu an buna bağlı.

1772894177895.webp

1772894191148.webp

Bu şekilde olur, 3'lü tak toplu olarak. Gcc ile kontrol et, görmesi lazım. Bu senin kontrolcü gücü SATA'dan mı alıyor? Anakarta bağlantı yapılamıyor mu kontrolcüden? Sadece kumanda kontrolü mü var yani, başka ek bağlantısı var mı?

Eki Görüntüle 231503

Eki Görüntüle 231504

Bu şekilde olur, 3'lü tak toplu olarak. Gcc ile kontrol et, görmesi lazım. Bu senin kontrolcü gücü SATA'dan mı alıyor? Anakarta bağlantı yapılamıyor mu kontrolcüden? Sadece kumanda kontrolü mü var yani, başka ek bağlantısı var mı?

Sadece kumanda kontrolü fotoğraf attığın yer çıkartılıp anakarta RGB portuna takınca fan ışığı yanıyor soğutuçünküni taktıktan sonra arg portuna soğutucunun ışık yanıyor kasanınki yanmıyor.

Sadece kumanda kontrolü fotoğraf attığın yer çıkartılıp anakarta RGB portuna takınca fan ışığı yanıyor soğutuçünküni taktıktan sonra arg portuna soğutucunun ışık yanıyor kasanınki yanmıyor.

GCC yazılımından hepsini görür. Dediğim şekilde bağlantıyı yapman lazım. Kontrolcüye gerek yok. Bir de Daisy Chain bağlantı yaparken ok yönleri karşılıklı ve doğru olmasına dikkat et.

Eğer yanlış bağlarsan yanmaz yine.

Gcc yazılımından hepsini görür. Dediğim şekilde bağlantıyı yapman lazım. Kontrolcüye gerek yok. Bir de daisy chain bağlantı yaparken ok yönleri karşılıklı ve doğru olmasına dikkat et.

Eğer yanlış bağlarsan yanmaz yine.

Abi pinleri düzeltti kendim taktım vallahi korkak adam USB hallettik de bu fan kaldı bir.