Bugün Far Cry 3 oynarken PCI-e girişinin kısa süreli 2 kere yanıp söndüğünü gördüm. Daisy chain bağlantı kullanıyorum. Güç kaynağım BitFenix BPA600. Sebebi ne olabilir?

Bugün Far Cry 3 oynarken PCI-e girişinin kısa süreli 2 kere yanıp söndüğünü gördüm. Daisy chain bağlantı kullanıyorum. Güç kaynağım BitFenix BPA600. Sebebi ne olabilir?
Bu sorunun birkaç olası nedeni olabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. Güç Kaynağını Kontrol Et:
- BitFenix BPA600 güç kaynağının 600W gücünün yeterli olup olmadığını kontrol edin. RX 7700 XT grafik kartının ihtiyaç duyduğu güç, sisteminizi etkileyebilir.
- Güç kaynağının maksimum akım kapasitesinin grafik kartı ve diğer bileşenler için yeterli olduğundan emin olun.

2. Kablo Bağlantılarını Gözden Geçir:
- PCIe güç kablolarının, özellikle de Daisy chain bağlantısının doğru ve sağlam bir şekilde bağlı olduğundan emin olun.
- Kabloların hasar görmediğinden veya bir yerden çıkmadığından emin olun.

3. Yük Testi Yapın:
- Far Cry 3 gibi işlemci ve grafik kartını zorlayan bir oyunda test ettiğinize göre, sistemin yük altında nasıl davrandığını gözlemleyin. Alternatif olarak, başka bir oyun veya stres testi uygulaması (örneğin, FurMark) kullanarak durumu tekrar kontrol edin.

4. Sürücü Güncellemeleri:
- Grafik kartının sürücülerini güncelleyin. En son güncellemeleri NVIDIA veya AMD'nin resmi web sitesinden kontrol edin ve kurun.

5. Sistem Sıcaklıklarını İzleme:
- GPU ve sistem sıcaklıklarını izlemek için bir yazılım (MSI Afterburner, HWMonitor vb.) kullanın. Sıcaklıklar yüksekse, soğutma çözümünüzü iyileştirmeniz gerekebilir.

6. Alternatif Güç Kaynağı Deneyin:
- Eğer yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, farklı bir güç kaynağı ile denemek faydalı olabilir. Bu, sorunun güç kaynağından kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmenize yardımcı olacaktır.

Sorununuz hala çözülmezse, daha fazla bilgi alabilmek için monitörünüzün ve sistem bileşenlerinizin detaylarını paylaşabilirsiniz.