Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Acer

Başarılı
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar. Elimde “Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Vision OC 8G Rev. 2.0” ekran kartı bulunuyor. Termal pad değişimi yapacağım fakat orijinal pad kalınlıkları konusunda kesin bilgiye ihtiyacım var. Padları söküp dalgınlıkla direkt attım.

VRAM, MOSFET, VRM ve varsa arka PCB kısmı için fabrika çıkışı pad kalınlıkları kaç Mm'dir?

Kartım şu an dağılmış durumda, termal pad alacağım mm bilmediğim için araştırıyorum hala bulamadım.

Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_DF736265-3978-4A68-BCA6-8B6EF3EF6C01.webp
    IMG_DF736265-3978-4A68-BCA6-8B6EF3EF6C01.webp
    172,2 KB · Görüntüleme: 126
  • image.webp
    image.webp
    143,1 KB · Görüntüleme: 118
105 derece hotspot sıcaklığında kart kapanmaz, muhtemelen güç sorunu yaşıyordunuz.
Bu ekran kartını daha önce ben kullanıyordum corsair 750w psu kullanıyordum. Daha sonra kendime yeni bir ekran kartı aldım ve bu ekran kartını eşime verdim onunda kasası rampage 650w psu sizce psudan kaynaklı yapar mı bunu
Hocam genelde 1 mm sık tercih ediliyor ama siz maili bekleyin isterseniz. Araştırma fayda etmez ise. @Hakan Acer,

Benim bildiğim ekran kartı, belli bir sıcaklık ve yük haricinde fanları devreye sokmaz. @20424,
inşallah dönerler gigabyteye attık mail ama bakalım

Öncesinde böyle sorun yoktu zaten

Siz önce pad işini çözün, sonra çipe uygun bir termal macun veya faz değişimli pad uygulayın, kartı kapatıp test edin, sorun devam ederse konu açıp beni etiketleyin çözelim.

@Hakan Acer

Siz önce pad işini çözün, sonra çipe uygun bir termal macun veya faz değişimli pad uygulayın, kartı kapatıp test edin, sorun devam ederse konu açıp beni etiketleyin çözelim.

@Hakan Acer
Çok teşekkür ederim sağ olun yakında bilgi vereceğim.

@Hakan Acer
Birde şöyle bi sorun oluştu onuda aklımdayken yazayım. Ramları xmp açıp hızını yükseltiyordum. Ama şimdi xmp açılmıyor. Böyle saçma bir olay da oldu. Eski bios sürücüsünden en yenisine kadar kurup denedim ama nafile. Sadece eşime verdiğim bilgisayardan işlemcimi aldım ona 12400f i5 alıp taktım

XMP sorunu biraz karışık, RAM'lerin farklı slotlara takılması, anakart LGA pinlerinde temassızlık, eğilme, yüksek RAM frekansı gibi birçok etken var.
Ramlar eskiden kullandığım ramlar aynı ramlar. Anakartı söküp diğer kasaya aktardım acaba orda mı bi sorun oldu ne oldu acaba

RAM'leri söküp tekrar takıp deneyin.
Defalarca denedim. Bios sürümlerinin de çoğunu denedim yine yok. İşlemci değiştirdim anakartta sadece ama bi sorun yok sanırım işlemci ile ilgili. 2-3 senedir.

Bu bilgisayar bendeydi eşime verdim üzerinden sadece işlemciyi söktüm. Aldım ona da 12400f taktım. Anakartı komple söktüm yeni kasaya monteledim bu kadar. Sonra formatladım falan baktım xmp aktif edemiyorum.

O zaman anakart LGA pinlerinde bir sıkıntı olabilir, işlemci soğutucusu aşırı sıkıldığında da olabiliyor, bir de seçtiğiniz XMP profildeki bellek hızını işlemci desteklemiyor olabilir.