Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jake Epping

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Valorant oynamak için Secure Boot'u aktif etmeye çalıştım. Anakartım Gigabyte H470M k modelidir, ekran kartım ise RX580 8 GB.

BIOS'ta Secure Boot gözükmüyordu, ben de CSM'i devre dışı bıraktım, kaydetiım ve bilgisayarı yeniden başlattım. Yeniden başlattığımda BIOS ekranı gelmedi. Direkt Windows ekranında görüntü gelmeye başladı. Her şeyi denedim fakat BIOS'a girmeyi başaramadım. HDMI ile görüntü almayı denedim olmadı. Dönüştürücü ile denedim VGA to HDMI yine olmadı. Tek denemediğim DVI girişi ile görüntü almak kaldı, bunun için de kablo lazım. Sizce DVI kablosunu alırsam BIOS'a görüntü gelir mi? DVI to HDMI alacağım, şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu sorun cok canımı sıkıyor, umarım düzelir. Format bile atamıyorum bilgisayarıma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
DVI ile de gelmez.
  • CSM kapatınca ekran kartınız da UEFI moduna geçer.
  • UEFI moduna geçen ekran kartı BIOS'tan (yani ilk açılıştan) itibaren yüksek çözünürlük vermeye başlar.
  • Monitör, UEFI VBIOS'un verdiği bu çözünürlüğü veya yenileme hızını desteklemez ise Windows açılana kadar görüntü alamazsınız.
Çözüm?
  • Varsa ekran kartı için VBIOS güncellemesi yapmak
  • Başka bir monitöre geçmek.
  • Olmuyorsa da BIOS'a girmek istediğiniz senaryolarda bu rehberi kullanmak:

• Bu rehber de işinize yaramazsa %100 garanti yöntem:

Techolay'da her şeye bir çözüm vardır :cool:
DVI ile de gelmez.
  • CSM kapatınca ekran kartınız da UEFI moduna geçer.
  • UEFI moduna geçen ekran kartı BIOS'tan (yani ilk açılıştan) itibaren yüksek çözünürlük vermeye başlar.
  • Monitör, UEFI VBIOS'un verdiği bu çözünürlüğü veya yenileme hızını desteklemez ise Windows açılana kadar görüntü alamazsınız.
Çözüm?
  • Varsa ekran kartı için VBIOS güncellemesi yapmak
  • Başka bir monitöre geçmek.
  • Olmuyorsa da BIOS'a girmek istediğiniz senaryolarda bu rehberi kullanmak:

• Bu rehber de işinize yaramazsa %100 garanti yöntem:

Techolay'da her şeye bir çözüm vardır :cool:

Çözüm
@Recep Baltaş hocam eklemiş olduğunuz ikinci videoda daha önce de bir şey dikkatimi çekmişti.
Clear CMOS için fişi çekmeye/gücü kesmeye gerek yok diyorsunuz. Şundan emin olamadım. Güç kesili/fiş çekili iken de bu işlem yapılabiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör: