huseyius 3

Gelişen
Selamlar, RTX 5070 ekran kartımda garip bir hata alıyorum; boot ederken bazen Windows yükleme ekranında bilgisayar takılıyor ve çok kasarak ağır ağır açılıyor, bazen de hiç görüntü gelmiyor. Yine bu çökmelerin hepsinde olmamakla birlikte nvlddmkm 153 hatası alıyorum. Onlarca yöntem denedim: format, DDU, BIOS update, eski driver'lar, clear CMOS vs. Yalnız sorunu tek çözen şeyi buldum. BIOS ayarlarından CPU NB/SoC voltajını 1.25'e sabitlediğimden beri böyle bir çökme yaşamıyorum. Autoya aldığımda tekrar arada çökmeler başlıyor. Nasıl bir bağlantısı var bilemiyorum ama yardımlarınızı bekliyorum.

• R7 7800X3D
  • Gigabyte RTX 5070 Windforce OC SFF
  • MSI MPG B850 Edge Ti Wi-Fi
  • Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 PVV516G60C30 (X2)
  • XPG Core Reactor II VE 850W 80+ Gold

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de seninkine benzer sorunlar var ve oyunlarda çöküyor yük altında vs. senin kartının Ti olan versiyonunda çökme problemlerinin donanımsal olduğu ortaya çıkmış, DDU driverlar format vs hepsini denemiş sorunu RMA servisine yollayıp değişimden sonra çözebilmiş.

1785050865956.webp

Oyunlarda yalnızca bir kere çökme yaşadım bugüne dek, o da EA FC 26'da DirectX hatası verdi. Ben de daha çok boot problemi oluyor ama yine garantiyi deneyeceğim, umarım çözülür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarı güvenli modda başlatıp DDU'yla eski sürücüleri silin ve NVIDIA'nın sitesinden en güncel sürücüyü temiz kurulum yaparak yükleyin. Sorun devam ederse kartın hız aşırtmasını devre dışı bırakmayı deneyin. NVIDIA Denetim Masası'nı açıp üstteki yardım menüsünden hata ayıklama modunu aktif edebilirsiniz. Çökmeler durursa sorunun OC'den kaynaklandığını anlarsınız hocam.

İlk entry'de yazdım aslında hepsini denedim, overclock yok kartta, eski güncel birçok driver denedim. Teşekkürler.

@X99 sistem bilgileri yazıyor burada.

Son düzenleme:
Ekran kartının 12vhpower bağlantısını nasıl yaptınız, direkt iki ucu da 12vhpower kablo mu var, yoksa dönüştürücü kablo ile mi bağlandı, yani bir ucu 12vhpower kablo, diğer ucu 2 tane 6+2 pin? Bir de format atarken kullandığın ISO eski mi yeni mi?

Zentiming programı kullanıyorsun, telemetry kısmını iletin, FACEIT ve Vanguard'ya da virüs programı varsa devre dışı kalmalı, FACEIT kaldırılmalı, yoksa ZenTimings verileri tam okumayabilir.

PSU nun içinden iki ucu da 12vhpwr kablo çıktı, o takılı. ISO yeni.
Ekran kartının 12vhpower bağlantısını nasıl yaptınız, direkt iki ucu da 12vhpower kablo mu var, yoksa dönüştürücü kablo ile mi bağlandı, yani bir ucu 12vhpower kablo, diğer ucu 2 tane 6+2 pin? Bir de format atarken kullandığın ISO eski mi yeni mi?

Zentiming programı kullanıyorsun, telemetry kısmını iletin, FACEIT ve Vanguard'ya da virüs programı varsa devre dışı kalmalı, FACEIT kaldırılmalı, yoksa ZenTimings verileri tam okumayabilir.

PSU nun içinden iki ucu da 12vhpwr kablo çıktı, o takılı. ISO yeni.
ekte zentimings verilerini yükledim

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    8 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    62,9 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Patriot'lar h-day hocam 🙃 bank Refresh mode yi mixede alalım mı? OC DRAM görsellerini yükleyelim mi? @Ayhan Dönmez.

BIOS'tan işaretlediğim yere girin, o kısmın bütün ayar kısmını görsel olarak iletin. @huseyius

MSI_SnapShot_04.webp

Son düzenleme: