Gigabyte RX 7600 XT ekran kartım oyunlarda iken güç girişinin oradaki LED'ler yanıp sönüyor. God of War Ragnarok oynarken o kadar yanıp sönmüyor ama The Long Dark'da acayip bir şekilde yanıp sönüyor. PSU olarak Sharkoon SP650 80+ PSU kullanıyorum, nedeni nedir acaba?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2024
- Makaleler
- 2
Gigabyte RX 7600 XT ekran kartım oyunlarda iken güç girişinin oradaki LED'ler yanıp sönüyor. God of War: Ragnarok oynarken o kadar yanıp sönmüyor ama The Long Dark'da acayip bir şekilde yanıp sönüyor. PSU olarak Sharkoon SP650 80+ PSU kullanıyorum, nedeni nedir acaba?
Eki Görüntüle 260992
Minimum PSU 600 watt diye belirtilmiş. Spike anlarında güç yetmiyor olabilir.
Son düzenleyen: Moderatör:
Tırnaklar oturmuş ama yeniden çıkarıp takmayı denediniz mi? Ayrıca PCIe kablo girişlerini ayrı ayrı mı kullanıyorsunuz?
PSU'da ayrı 2. bir PCI güç kablosu varsa öyle bağlar mısın, tek kablo yetmiyor olabilir.
Başka PSU ile test etmen gerekebilir, sendeki PSU'da tek kablo varmış.
Son düzenleme:
Maalesef tek kablo var.Tırnaklar oturmuş ama yeniden çıkarıp takmayı denediniz mi? Ayrıca PCIe kablo girişlerini ayrı ayrı mı kullanıyorsunuz?
Başka bir PSU almam gerekir mi? Peki, bu LED'ler büyük bir sorunun habercisi mi?PSU'da ayrı 2. bir PCI güç kablosu varsa öyle bağlar mısın, tek kablo yetmiyor olabilir.
Eki Görüntüle 261002
Eki Görüntüle 261013
MSI Afterburner'da güç limitini biraz düşürüp oyunda 60 FPS sabitleyince ışıklar azalıyor mu bir kontrol edebilir misin? Eğer öyle ise yeni PSU almanı öneririm ekran kartını bozmaması için.
MSI Afterburner'ı denemedim ama FPS'i 60'a sabitlesem bile değişmiyor. Undervolt yapsam işe yarayabilir mi?MSI Afterburner'da güç limitini biraz düşürüp oyunda 60 FPS sabitleyince ışıklar azalıyor mu bir kontrol edebilir misin? Eğer öyle ise yeni PSU almanı öneririm ekran kartını bozmaması için.
MSI Afterburner'ı denemedim ama FPS'i 60'a sabitlesem bile değişmiyor. Undervolt yapsam işe yarayabilir mi?
Dene bakalım kesin emin oluruz ona göre. Çektiği watt düşerse belki azalır.
Yeni konular
-
-
Aniden kapanan POCO X3 Pro'dan veri kaybı olmadan nasıl kurtarma yapılır?
- PoseidonWhisper
-
-
-
-
-
-
1.200 TL bütçeyle Lightning kablolu IEM kulaklık önerisi
- Th3RealKayseriLee