Gigabyte Windforce RTX 5080 çökme hatası

goi09

Çalışkan
PC açılışta bazen çok yavaş kalıyor. Resetlemeden düzelmiyor, bazen ise ekran kartı yük aşımı ve GPU çöktü diye bildirim geliyor. Ekran kartında sorun var mı yok mu emin olamadım? Duruma göre servise göndereceğim...

Son düzenleyen: Moderatör:

RAM seçimleri yanlış, AM5 platformu çok narin. 6000 CL30 alınmak zorunda, 6800 CL34 vs. kumar oynamak olur. Düz EXPO açıp geçecekseniz bu arada böyle, yoksa manuel ayarlayacağım dersen 6800 değil isterse 10800 olsun, hiçbir fark olmuyor. Konu sahibinin de RAM ektedir. Bu da muhtemelen Micron ya da Samsung. Zaten bir çökme hatası alınıyorsa sebep ne olursa olsun ilk stok ayarlarda denemeniz lazım, olmadı BIOS güncellemek lazım.

RAM: Lexar LD5AU016G-5600GA 16 GB DDR5-5600 DDR5 SDRAM

@X99 Sonrasında bak her konuyu RAM'e bağlayınca azar işitiyoruz. En akla gelmedik senaryoda bile suçlu RAM çıkıyor. Her konuya RAM konusu gözüyle bakmak lazım demek ki.

İfadeler: X99
Sonrasında bak her konuyu RAM'e bağlayınca azar işitiyoruz.

@BigBlue farkında olmadan sorunu çözmüş. AM5 sistemlerde artık şu durum değişmez, sistem tamamen RAM ve BIOS üzerine dayalı, bu duruma her konuda değiniyoruz. Gece Lexar Thor vardı indirimde CL36, çok satılmadı, birkaç ay önce olsaydı stok biterdi, yine de iyi yönde gelişmeler var hocam @Ayhan Dönmez.

Ben olmasam onun da stoğu biterdi. Nebi'ye kalsa ortalık CL36'dan geçilmezdi. Ben buna mani oldum ama karşılığında ne oldu? Şimdi güncellemedin yıllardır dedik diye güncelleme videosu çekecekmiş, yine bize sallayacak. Forum hurafesi diyecek, bir de bir tayfa var adamı ayakta alkışlıyor. 50K aboneyi hak edecek ne yaptı acaba, çok merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…