Gigabyte X870 Aorus Elite sistemde hangi kablo nereye takılmalı?

whofedcamper

Çalışkan
Herkese iyi sosyaller, hangi kablo nereye takılacak diye yardım lazım, çok anlamıyorum. Düzgün bir yardımcı kaynakta bulamadım, tam gösteren. Şu anda PSU kabloları, kasanın bağlantı kabloları ve bir tane ek fanın kablosu kaldı; takılması gereken bunların hangisi nereye, hiç anlamıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

PSU: ASUS ROG STRIX 1000W
Anakart: Gigabyte X870 Aorus Elite WI-FI7
Kasa: MSI MAG Pano 100R PZ
Ek fan: Thermalright TL-UB36RW 360mm Reverse

Recep Baltaş hocamızın hangi kablo nereye takılmalı videosu ile sistem kurmuştum. İstersen bir göz at, detaylı ve basit. Eğer olmazsa YouTube'da yabancı kaynaklarda soğutucuya veya anakarta özel videolar oluyor.

Recep Baltaş hocamızın hangi kablo nereye takılmalı videosu ile sistem kurmuştum. İstersen bir göz at, detaylı ve basit. Eğer olmazsa YouTube'da yabancı kaynaklarda soğutucuya veya anakarta özel videolar oluyor.
İzedim de o kısmı çok hızlı geçtiğinden anlaşılmıyor.

24 pini bağlayarak işe koyul şimdiden. İri kabloyu anakartın sağına RAM yuvalarının hizasına takacaksın. Sonra üstünde CPU yazan kabloyu anakartın sol üstündeki sokete takman lazım. Boşluk olmadan tak iyice oturt.

Tamam da o hangisi? Kitapçıkta da yazıyor, onu sok, bunu tak diye ama bir görsel yok, bir şey yok.

CPU için böyle 2 tane mi ayrı kablo takmam gerek? Birleşik olanı yok

PSU yazanı PSU'ya diğer mandallı olanı sol üstteki CPU'ya takılacak. 2 tanesini de takıp ardından ilk fotoda aşağıdan 2. kablo olan 24 pini de anakartın sağ tarafına.

PSU yazanı PSU'ya diğer mandallı olanı sol üstteki CPU'ya takılacak. 2 tanesini de takıp ardından ilk fotoda aşağıdan 2. kablo olan 24 pini de anakartın sağ tarafına.

Şu anda böyle durum sanırım anakart ve ekran kartı kabloları takılı ilk 2 fotoda, 3. fotoda ki CPU kablolarının ikisini de takmam gerekiyor mu gerekmiyor mu? Bir de nereye taktığım fark eder mi alt tarafta? Bayağı boşluk var altta.

CPU'yu aşağıda CPU yazan yerin tam hizasına tak 2 tane ayrı olacak 2'sini de ayrı ayrı tak. PCIe'ye takma.
Şimdi sırada hangi kablo var? Ekran kartı için ekstra bir şey takmama gerek var mı? Ekran kartımda Asus TUF 5080. 2. fotodaki 12V-2x6'ya takımı üstünde 600W yazan kablo yeterli mi?

PSU'dan çıkan tek çıkışlı kabloyu kullan onun için ve iyice oturduğundan ve kablonun bükülmediğinden emin olun yani 600w yazanı. Kronik sorunlu bir konektör çünkü çok dikkat edilmeli onda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…