Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Murakus

Çalışkan
Gigabyte x870 Eagle Wi-Fi 7 model bir anakart ve G.skill 48 GB CL40 8000 Mhz 2x24 belleklerim var. Bellekler çıkalı daha 6 ay oldu olmadı. Anakart ondan daha eski bir üretim. BIOS güncelleme ile bellekleri tanıyacağını düşünüyorum fakat şu anda bellekleri görmüyor. Her şekilde denedim sıfırladım olmadı. DRAM ışığı kırmızı yanıyor. Yedekte başka sistemi geçici çalıştırıp anakart BIOS'unu güncelleme olanağım da yok. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Gigabyte X870 Eagle Wi-Fi 7 model bir anakart ve G.Skill 48 GB CL40 8000 MHz 2x24 belleklerim var. Bellekler çıkalı daha 6 ay oldu olmadı. Anakart ondan daha eski bir üretim. BIOS güncelleme ile bellekleri tanıyacağını düşünüyorum fakat şu anda bellekleri görmüyor. Her şekilde denedim sıfırladım olmadı. DRAM ışığı kırmızı yanıyor. Yedekte başka sistemi geçici çalıştırıp anakart BIOS'unu güncelleme olanağım da yok. Sorun ne olabilir?

Bellekleri hangi slotlara takıyorsunuz?
Hardware Unboxed, yaptığı testlere göre en fazla 7600 Mt/s değerlerine kadar çıkabilmiş bu RAM eğer 8000 MT/s yapmak istiyorsan 8000+ olan anakartlara bakman lazım şuan bu görselde olan.

1756518998145.webp

Gigabyte X870 Eagle Wi-Fi 7 model bir anakart ve G.Skill 48 GB CL40 8000 MHz 2x24 belleklerim var. Bellekler çıkalı daha 6 ay oldu olmadı. Anakart ondan daha eski bir üretim. BIOS güncelleme ile bellekleri tanıyacağını düşünüyorum fakat şu anda bellekleri görmüyor. Her şekilde denedim sıfırladım olmadı. DRAM ışığı kırmızı yanıyor. Yedekte başka sistemi geçici çalıştırıp anakart BIOS'unu güncelleme olanağım da yok. Sorun ne olabilir?

Bellekleri hangi slotlara takıyorsunuz?

Çözüm
Hocam kılavuzu okumadık, hata ettik, bellekler dual olduğu için A2 ve B2 yuvalara takmak gerektiğini ve toparlaması için 1-2 dakika beklemek gerektiği uzun süredir pc almadığım için idrak edemedik. Şu anda her şey yolunda. İlgi alaka için teşekkürler herkese. 🥴✌️

Hocam kılavuzu okumadık, hata ettik, bellekler dual olduğu için A2 ve B2 yuvalara takmak gerektiğini ve toparlaması için 1-2 dakika beklemek gerektiği uzun süredir pc almadığım için idrak edemedik. Şu anda her şey yolunda. İlgi alaka için teşekkürler herkese. 🥴✌️

8000 MHz olarak çalışıyor mu şuan?

İşlemcim 9700X olduğundan şu anda profil aktive edilmeden maksimum 5600 MHz de çalışıyor. Bu bellekleri biraz gelecekte 8000 MHzleri destekleyecek işlemciler için uzun vadeli bir yatırım olarak görüyorum. Siz ne dersiniz?

5600 MT/s JEDEC hızında çalışıyor şu an isterimki IMC 8000 MT/s çalıştırsın ama ben XMP/EXPO'ya karşıyım RAM içerisinde ben SPD değerine bakıyorum her zaman OC'den uzak stabil yaşıyorum ben böyle düşünüyorum :)

1756654087894.webp

5600 MT/s JEDEC hızında çalışıyor şu an isterimki IMC 8000 MT/s çalıştırsın ama ben XMP/EXPO'ya karşıyım RAM içerisinde ben SPD değerine bakıyorum her zaman OC'den uzak stabil yaşıyorum ben böyle düşünüyorum :)

Eki Görüntüle 180161
Bilgisayarların parçalarını tekrar temin edecek imkanım var ise, Over clock mantıklı. Ama uzun ömürlü bir bilgisayar kullanımı için hız aşırtma profillerinden ben de yıllardır uzak durdum. Fabrikasyon bir aşırtma var ise bazen onu kullandım. Kesinlikle profesyonellerin yapması gereken ve iddialı soğutma sistemlerinin elde edilmesi gereken bir şey.

Bilgisayarların parçalarını tekrar temin edecek imkanım var ise, over clock mantıklı. Ama uzun ömürlü bir bilgisayar kullanımı için hız aşırtma profillerinden ben de yıllardır uzak durdum. Fabrikasyon bir aşırtma var ise bazen onu kullandım. Kesinlikle profesyonellerin yapması gereken ve iddialı soğutma sistemlerinin elde edilmesi gereken bir şey.

Hem zahmetli bir iş kafa yormak gerekiyor bundan 4 sene önce bende Crucial RAM vardı o zamanlarda tek slotta 5000 MT/s görmüştüm hevesim vardı ama artık sarmıyor yani :)

Size de katılıyorum bu konuda.

Hem zahmetli bir iş kafa yormak gerekiyor bundan 4 sene önce bende Crucial RAM vardı o zamanlarda tek slotta 5000 MT/s görmüştüm hevesim vardı ama artık sarmıyor yani :)

Size de katılıyorum bu konuda.
Vallahi ben Kriyojenik gazlar soğutma olmadan bu işe girmem gerçi o da ucuz değildir ya neyse. :rofl: