GigaFiber'in normal fiberden farkı ne oluyor?
1000 Mbit Download, 1000 Mbit Upload alıyorsun. 700 lira veriyorsun, taahhüt yok, cihaz kiralama ücreti yok. Sadece ilk kurulumda 1200 lira kurulum ücreti var yeni alanlara.

Biraz heyecanlıyım bu konuda. Yaklasık 3-4 hafta önce takıldı. GigaFiber kutusunda sanırım dışarıdan gelen kablo sonlandırılmış ancak henüz altyapı sorgulama da gözükmüyor. Sizce ne durumda? Kaç hafta daha beklemem gerekir?

Eki Görüntüle 210601
GigaFiber genelde mahalle mahalle aktif ediliyor, sizin mahallenizdeki tüm çalışmalar bitmeden aktif edilmiyor, o yüzden bazen 3-4 ay bile beklendiği oluyor.

@xahve, O zaman yavaş davranıyorlar hocam. Bence çok zor bir iş olmamalı altı üstü iki üç tane cihaz kurup kabine kurulumunu yapıp bina bina kabloları takacaklar.
Kurulumları yapanlar TurkNet'in taşeron firmaları, bazen bu taşeronlar işi bırakıyor, güzel yapmıyor, bu yüzden sorun çıkıyor, 1-2 yıldır aktif edilememiş konumlar mevcut. Ama mesela benim yaşadığım iki tane eve gelen GigaFiber 1 ayda aktif edilmişti.

Gigafiber gelen ilk mahalleden sonra ikinci mahalle olan (Yunus Emre mh.) mahallede GigaFiber aktifleştirilmiş görünüyor. Bu mahalleye de 5-6 hafta önce başlanmıştı çalışmalara garip. Demek ki mahalle bazlı saha dolabı koyuluyor. Tahmini 2 hafta içerisinde her şeyin aktif olması gerekli, yine buraya güncelleme düşerim.

Güncelleme: Sokağımıza gördüğüm kadarıyla iki adet kutu yerleştirildi. Binalardan gelen kablolar buraya bağlandı.

Bir not daha, okula giderken saat 7 sularında bir tane çalışan bunları kutuya topluyordu. "ne zaman aktif olur acaba?" diye sorduğumda "bu ay içinde aktif olur" cevabı aldım. Bu arada o çalışan bile TurkNet'i darlamamı istedi :D

Dosya Ekleri

• 20251222_174051.webp
    20251222_174051.webp
    767,4 KB · Görüntüleme: 53
  • 20251222_174105.webp
    20251222_174105.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 52
  • 20251222_174117.webp
    20251222_174117.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Bizde binaya kadar kablo var kutu yok ama altyapıda gözüküyor. Bunu bilmeden altyapıda var diye başvurunca eski internetim de gitti 2 haftadır bu rezillikle uğraşıyorum. Yani tam aktif olmadan almanı önermem. Hattın dışarıdan gelişi güzel çekilmesi bile ileride daha büyük problemler yaratabilir.

Bizde binaya kadar kablo var kutu yok ama altyapıda gözüküyor. Bunu bilmeden altyapıda var diye başvurunca eski internetim de gitti 2 haftadır bu rezillikle uğraşıyorum. Yani tam aktif olmadan almanı önermem. Hattın dışarıdan gelişi güzel çekilmesi bile ileride daha büyük problemler yaratabilir.
Hocam kutu koyulmadığını belirttiniz halde geçiş yapıldıysa, onların hatası öbür türlü hata sizde bence.

Hocam kutu koyulmadığını belirttiniz halde geçiş yapıldıysa, onların hatası öbür türlü hata sizde bence.
Hata onların zaten. 100 kez kutu yok dediğimiz halde sistemlerine bunu işleyemiyorlar. Birbirlerinden habersiz ekipler gönderiyorlar. Gigafiber hizmeti vermeden telekoma bildirmişler telekom da hizmeti sonlandırmış. Devre numarası bile değişti şimdi. Bugün aradı yetkili olduğunu söyleyen ilgili birisi bakalım 1 2 güne inş çözerler. Yine çözülmezse zaten telekoma geçmeyi düşünüyorum. Neyse konusunu açmıştım mevzu epey uzun.

@Batina, sinyal gelene kadar bekleyeceksiniz artık. Türk Telekom aktif etseniz bile belki 1 ay icinde gelecek. Belli olmaz hocam. Gecmis olsun diyelim.

Güncelleme: Sabah otobüse binerken bir adet yeni saha dolabı gördüm bu kutu Arnavutköy icindeki diger TurkNet kutularina benziyordu. Ön tarafina bakmadim fakat muhtemelen saha dolabi yerlestirilmis. Taşeron firmanin dedigi gibi yüksek ihtimalle bu ay bitmeden aktif olacak.

@Batina, sinyal gelene kadar bekleyeceksiniz artık. Türk Telekom aktif etseniz bile belki 1 ay icinde gelecek. Belli olmaz hocam. Gecmis olsun diyelim.

Güncelleme: Sabah otobüse binerken bir adet yeni saha dolabı gördüm bu kutu Arnavutköy icindeki diger TurkNet kutularina benziyordu. Ön tarafina bakmadim fakat muhtemelen saha dolabi yerlestirilmis. Taşeron firmanin dedigi gibi yüksek ihtimalle bu ay bitmeden aktif olacak.
Yok gigafiber zaten yok. Eski hizmeti yeni abone gibi açtılar devre numarası bile değişti. Telekomla bağlantı halindeler umarım fazla uzun sürmez.

Kutu takılacak da ona kabloları bağlayacaklar da aktif edecekler de. Abimin evine gittim baktım kutu takmışlar ama kutuya kablo takılmamış. Yani kutuyla da iş bitmiyor.

Binamızda kutu takılır kablolar takılır belki 1 daire alır ondan sonra anca başvururum. Halen beni gigafiber dönüşümle ilgili arıyorlar. İstemiyorum zaten yok diyorum. Laf anlatamıyoruz.

Aradıkları her müşteriden belli miktar ücret ödüyor olmalı Turknet. Call Center da şu kadar kişiyi aradık ilettik diyordur.

Turk telekom neden 1 ay sürsün ki? Şu an 1000 veriyor turk telekom kendi altyapısında.