1 gbit simetrik internet sağlıyor. 1000MBPS down 1000MBPS upload.
Altyapı görünmüyor diyip kaydı kapattılar. Sanırsam beklemekten başka çaremiz yok.
1000 Mbit Download, 1000 Mbit Upload alıyorsun. 700 lira veriyorsun, taahhüt yok, cihaz kiralama ücreti yok. Sadece ilk kurulumda 1200 lira kurulum ücreti var yeni alanlara.
GigaFiber genelde mahalle mahalle aktif ediliyor, sizin mahallenizdeki tüm çalışmalar bitmeden aktif edilmiyor, o yüzden bazen 3-4 ay bile beklendiği oluyor.Biraz heyecanlıyım bu konuda. Yaklasık 3-4 hafta önce takıldı. GigaFiber kutusunda sanırım dışarıdan gelen kablo sonlandırılmış ancak henüz altyapı sorgulama da gözükmüyor. Sizce ne durumda? Kaç hafta daha beklemem gerekir?
Eki Görüntüle 210601
Kurulumları yapanlar TurkNet'in taşeron firmaları, bazen bu taşeronlar işi bırakıyor, güzel yapmıyor, bu yüzden sorun çıkıyor, 1-2 yıldır aktif edilememiş konumlar mevcut. Ama mesela benim yaşadığım iki tane eve gelen GigaFiber 1 ayda aktif edilmişti.@xahve, O zaman yavaş davranıyorlar hocam. Bence çok zor bir iş olmamalı altı üstü iki üç tane cihaz kurup kabine kurulumunu yapıp bina bina kabloları takacaklar.
Hocam kutu koyulmadığını belirttiniz halde geçiş yapıldıysa, onların hatası öbür türlü hata sizde bence.Bizde binaya kadar kablo var kutu yok ama altyapıda gözüküyor. Bunu bilmeden altyapıda var diye başvurunca eski internetim de gitti 2 haftadır bu rezillikle uğraşıyorum. Yani tam aktif olmadan almanı önermem. Hattın dışarıdan gelişi güzel çekilmesi bile ileride daha büyük problemler yaratabilir.
Hata onların zaten. 100 kez kutu yok dediğimiz halde sistemlerine bunu işleyemiyorlar. Birbirlerinden habersiz ekipler gönderiyorlar. Gigafiber hizmeti vermeden telekoma bildirmişler telekom da hizmeti sonlandırmış. Devre numarası bile değişti şimdi. Bugün aradı yetkili olduğunu söyleyen ilgili birisi bakalım 1 2 güne inş çözerler. Yine çözülmezse zaten telekoma geçmeyi düşünüyorum. Neyse konusunu açmıştım mevzu epey uzun.Hocam kutu koyulmadığını belirttiniz halde geçiş yapıldıysa, onların hatası öbür türlü hata sizde bence.
Yok gigafiber zaten yok. Eski hizmeti yeni abone gibi açtılar devre numarası bile değişti. Telekomla bağlantı halindeler umarım fazla uzun sürmez.@Batina, sinyal gelene kadar bekleyeceksiniz artık. Türk Telekom aktif etseniz bile belki 1 ay icinde gelecek. Belli olmaz hocam. Gecmis olsun diyelim.
Güncelleme: Sabah otobüse binerken bir adet yeni saha dolabı gördüm bu kutu Arnavutköy icindeki diger TurkNet kutularina benziyordu. Ön tarafina bakmadim fakat muhtemelen saha dolabi yerlestirilmis. Taşeron firmanin dedigi gibi yüksek ihtimalle bu ay bitmeden aktif olacak.