Turbo Pascal Windows'ta artık çalışmıyor. Free Pascal geleneklere uyma amaçlı FPIDE adı altında benzeri bir IDE birlikte getiriyor. Kullanan olduğunu sanmıyorum. Lazarus ile birlikte de Delphi alternatifi oluyor.

C öğrenmesi kolay aslında ama C ile programlama (bir şey ortaya koyabilmek) günümüz şartlarında zor.

Her zaman en kolay olanı, anlayabildiğindir. Bu nedenle ilk iletim de İngilizce dil bilgisine dikkat çektim. Size hitap eden bir kaynak bulduysanız, ona sarılın. Anlayamadığınız bir şeyi öğrenmiş olamazsınız. Scratch ve Mobildeki (Android) benzeri olan AppInventor başlangıç için iyidir.

MIT App Inventor
Scratch - Imagine, Program, Share

Turbo Pascal Windows'ta artık çalışmıyor. Free Pascal geleneklere uyma amaçlı FPIDE adı altında benzeri bir IDE birlikte getiriyor. Kullanan olduğunu sanmıyorum. Lazarus ile birlikte de Delphi alternatifi oluyor.

C öğrenmesi kolay aslında ama C ile programlama (bir şey ortaya koyabilmek) günümüz şartlarında zor.

Her zaman en kolay olanı, anlayabildiğindir. Bu nedenle ilk iletim de İngilizce dil bilgisine dikkat çektim. Size hitap eden bir kaynak bulduysanız, ona sarılın. Anlayamadığınız bir şeyi öğrenmiş olamazsınız. Scratch ve Mobildeki (Android) benzeri olan AppInventor başlangıç için iyidir.

MIT App Inventor
Scratch - Imagine, Program, Share
Hocam, çalışmadığını biliyorum. Sadece müfredatın benim zamanımda olan saçmalıklarına örnek olarak atmıştım. Kalkıp bunları öğrensin diye değil.

Bu kesinlikle yanlış bir yargı :) bilakis ülkemizde üniversiteler ve bu bölümler çok vasıfsız, müfredatları da eski.

Nereden mi biliyorum? Lise mezunu ve kendini geliştirmiş bir programcı olarak yazılım mühendisliği mezunu kişiler altımda staj yapıyor ve onlara iş öğretmek zorunda kalıyorum :)

Hocam LinkedIn veya GitHub hesabiniz var mi?

Mantıklı öneri mi bilmem ama C ile başla.

C'yi öğrenirsen diğerlerini kolayca öğrenirsin.

Mantıklı öneri, sebebini de kendiniz söylemişsiniz zaten. C'yi öğrenmek pek kolay değil ama bir öğrenince diğer dilleri öğrenmek kolaylaşıyor. Ben üniversite dolayısıyla C/C++ ile başlamıştım programlama hayatıma, bu sayede diğer dilleri öğrenirken çok zorluk çekmiyorum. Tabii, dillerin kendilerine göre öğrenilmesi gereken tarafları vardır ama temelde yatan mantık benzer oluyor.

Pratik, öğrenmenin en kritik aşamalarından birisi. Bunun için de algoritmik problemler çözmeyi öneririm. Bu problemleri sunan en popüler platformlardan biri olan LeetCode, başlangıç için önerilesi.

Programlama için yetkin ve bu işin içinde olan insanlar size doğru bilgileri vermişler, geri kalan tamamen sizinle alakalı.

Millet Python diyor ama bunları bilen insanlar büyük ihtimalle ya toprak altında ya da benim gibi toprak altına gitmeyi bekliyor. 😂

Ben bu iki programlama dilini 2010-2012 yıllarında görmüştüm. Haftanın 2 ya da 3 günü 8-10 Delphi 7 görüyordum.

Eki Görüntüle 46560Eki Görüntüle 46561
Yaş 20 hocam da, Dephli öleli birkaç yüzyıl olmuyor mu :D