Kadirizm

Uzman
Yer
Kayseri
Daha önce basit oyun için skriptler dışında kodlama geçmişim yok ve GLSL öğrenmek istiyorum. Sizce aşırı zor olur mu? Minecraft'ta Bliss shader'ın yaratıcısı ile konuştum. Bana 1 yıldan uzun sürer demişti.

Daha önce basit oyun için skriptler dışında kodlama geçmişim yok ve GLSL öğrenmek istiyorum. Sizce aşırı zor olur mu? Minecraft'ta Bliss shader'ın yaratıcısı ile konuştum. Bana 1 yıldan uzun sürer demişti.
GLSL öğrenmek, başlangıçta zorlayıcı olabilir, özellikle de daha önce ciddi bir programlama geçmişiniz yoksa. Ancak öğrenme süreci kişiden kişiye değişir. Eğer temel programlama kavramları hakkında bilgi sahibiyseniz, GLSL'yi öğrenmek daha kolay olabilir. Başlangıçta temelleri öğrenmek ve basit shader'larla başlamak iyi bir yaklaşım olacaktır. Öğrenme sürecinizi hızlandıracak çevrimiçi kaynaklar, öğreticiler ve örnek projeler bulmanız da faydalı olacaktır. Bir yıl, derinlemesine bir anlayış için makul bir süre olabilir, ancak bu süre sizin öğrenme hızınıza ve harcadığınız zamana bağlıdır.