Ben de öyle dedim arkadaşa. Mesela ben Premiere Pro ve After Effects'te sürekli videolar editler yapıyorum ilgi alanı olunca hata çıksa bile merak edip en detayına kadar çözüyorsun ama zevk almasam büyük ihtimalle 2dk yüzüne bakmamÖyle fakat biraz daha farklı bu alan. Hata alınca yapmayı bırakacaksa hiç girişmesin daha iyi. Bazen günlerce hata çözmek zorunda kalacak. Kısaca kolay değil. Fakat ilgi alanıysa hiç sorun değil.
Detaylar
Kim cevapladı?Yapay zekâdan yardım alabilirsiniz. Bu şekilde ilerlemek çok yararlı olabiliyor.Amacım C# öğrenmek zaten. Ama garip olan şey şu kodu doğru yazmama rağmen hata alıyorum. İndirdiğim şeyler falan güncel olmasına rağmen. Adamın yaptığı her şeyi yapmama rağmen gene hata alıyorum. Hiçbir zaman anlamadım. Böyle olunca da sinirleniyor insan.
astromanya
Çalışkan
Unity nin kendi kursu var onu bitirip biraz kendine şu nasıl yapılır şunu nasıl yaparım denemeler yapmanı tavsiye ederim yapay zekayı şunu yap diyerek kullanmak yerine ipuçları ver şeklinde kullanmanı veya sana yapabileceğin örnekler vermesini iste yapay zeka güzel bir şey ama bağımlı olmak onu kötü yapıyor.Yazılım öğrenmek istiyorum ama daha önce çok az deneyim etme şansım vardı. Mantığını anlamam zor olur mu? Bana en çok korkunç gelen kısım bu yani. Mantığını anlayamazsam pratik yapamam. Pratik yapamazsam asla öğrenemem (ki öğrenmeyi de gerçekten istiyorum) deneyimi olanlar var mı bu konu hakkında? Yardımcı olurlarsa müteşekkir olurum.
Bir de oyun fikirlerini karmaşık tutmamanı öneririm çünkü başlangıçta ne kadar basitten giderek parça parça birleştirirsen o kadar iyi kavrarsın.
detista
Başarılı
Yazılım zor değil. İşi sevip sevmediğin önemli. Dünya çapında yazılım sektöründe çalışan milyonlarca insan var. Sadece profesyonel kariyer alanında değil, amatör ve hobi amaçlı programlamayla da ilgilenen pek çok insan var. İşi seviyorsan zor gelmez ve severek çalışırsın. Sonuçta bu kadar insanın yaptığı iş atomu parçalamak değil. Seven ve isteyen herkes yapabilir. Eğer başka bir alanla ilgileniyorsan sırf prestijli bir iş olarak görüldüğü için ya da maddi nedenlerle bu işi seçmemelisin. Yazılımı sevip sevmediğini kendin karar vermelisin.
En önemli konu elbette kişinin kendi deneyimi ve kendi düşüncesi ama X'te görünce dikkatimi çekti ve burada da paylaşmak istedim. Oxford Kraliyet Akademisi en zor 15 bölümü/alanı listelemiş. Bunlar:
Görüldüğü üzere yazılım mühendisliği ya da bilgisayar bilimleri gibi bir alan listede yok ve hiç de şaşırmadım çünkü yazılım gerçekten de zor bir alan değil.
En önemli konu elbette kişinin kendi deneyimi ve kendi düşüncesi ama X'te görünce dikkatimi çekti ve burada da paylaşmak istedim. Oxford Kraliyet Akademisi en zor 15 bölümü/alanı listelemiş. Bunlar:
Görüldüğü üzere yazılım mühendisliği ya da bilgisayar bilimleri gibi bir alan listede yok ve hiç de şaşırmadım çünkü yazılım gerçekten de zor bir alan değil.