Onun dışında yabancı kaynak ile İngilizce kaynak arasında fark var. Ben yabancı kaynak derken portekizce biliyorsanız o da olur anlamında demiyorum. Programlamanın dili İngilizce olduğundan Türkçe kaynak kullanmayın diyorum. Bir sorunun var Google'a yazıyorsun. Türkçe aratırsan 100 sonuç çıkar 1'i sana lazım cevaptır. İngilizce aratırsan 100.000 sonuç çıkar 5000'i senin aradığın cevaptır. Ayrıca Türkçede pek çok terim eksik. Bir şeyleri Türkçe aratmak aklımdan bile geçmiyor. Yerel bir yazılım/teknolojiyle uğraşıyorsam ve Türkçe aratmam gerekiyorsa cümlenin yarısı zaten İngilizce terimlerle dolu oluyor. Bunun yanında genel olarak programlama dillerinin yapısı (syntaxi) İngilizce dil yapısıyla benzer. Bu da yazılan şeyi kavrama konusunda yardımcı oluyor.
Bunun sebebi çok hızlı çok kompleks bir yapıya girmiş olmanız. Oyun motorları basit şeyler değiller. Fizik, geometri, algoritma, dizayn ve daha pek çok alanın birleşimi ile bir ürün ortaya koymanız gerekiyor. Ve Blueprint gibi sistemler kodlarla yapabileceğinize göre daha az bir arayüz sunarlar. Ayrıca algoritma yaratmakla ilgili tecrübesi olmayan kişi onu kavramadan ne kod yazabilir ne Blueprint kullanabilir. Bu yüzden önce tercih ettiğin bir dilde (Python gibi basit bir dil kullanmak zorunda değilsin, hatta dayanabileceksen zor bir dille başlamak ileride çok daha rahat ettirir) küçük projeler yapmak, ve bunu uzun bir süre boyunca yapmak lazım. Daha sonrasında kompleks yazılımlar yazabilir hâle geliyorsun.