synoMM

Uzman
Linux'a yeni yeni geçiyorum ve sorunun kaynağının ne olduğu hakkında kesin bir bilgim yok. Windows ve Linux'u dual boot olarak kullanıyorum, iki diskim var ikisi de NTFS formatında. Disk uygulamasında oyunların kurulu olduğu disk bölümünü aşağıdaki ayarlarla bağladım ("Identify As" kısmını UUID ile başlayan seçenekte seçtiğimde de olmuyor, bir videodan görüp yapmıştım, şu ankini de başka yerden gördüm ikisi de çalışmıyor oyun açma kısmında). Diski görüyor şu an, Steam kütüphanemde oyunlar yüklü görünüyor ancak herhangi bir oyunu açmaya çalıştığımda başlat tuşuna basıyorum, oyun çalışıyor olarak görünüyor ve 2-3 saniye sonra kapanıyor bir şey olmadan. Linux desteği olan oyunları da, Proton ile açmaya çalıştığım oyunları da çalıştıramıyorum, disktendir diye düşünüyorum. Terminale "mount" yazınca bağladığım disklerin satırında "rw" yazıyor sanırım bu da yazma ve okuma izni olduğunu gösteriyor. Ne yapmam gerek?

1716730963985.webp

mkdir -p ~/.steam/steam/steamapps/compatdata
ln -s ~/.steam/steam/steamapps/compatdata/media/gamedisk/Steam/steamapps/
/media/gamedisk/Steam/steamapps kısmına diskinizin konumunu yazın. Eğer /compatdata klasörü oyunların olduğu diskte sembolik bağlantıdan önce zaten mevcutsa, silin.

Ben direkt şu GitHub linkini bırakayım, NTFS üstündeki Steam kütüphanesini sıradan bir kütüphane gibi eklemek doğru değil, NTFS diskinin mount optionlarına uid=1000,gid=1000,umask=000 gibi şeyler eklemeniz daha iyi uyumluluk sağlar, hepsi burada yazılı.

Böyle bir uyumsuzluğun oluşma sebebi NTFS'in desteklemeyip Linux Steam'in kullandığı şeyler, örneğin dosya/klasör isimlerinde Windows'ta ve NTFS'te izin verilmeyen karakterlerin Linux'ta izin verilmesi vb.