Çok eski bir konu. Ancak insanların neler önerdiğini merak ettiğim için kategoriyi geziyordum.
Bu konunun ilgi alanım olduğunu zaten tahmin edebiliyorsunuz. Çünkü hem tarayıcı tespiti ile ilgili hem de Linux ile ilgili.
Dağıtım isimlerinin pek yazmadığını fark etmişsinizdir. Yazdığımız yeni eklentinin Linux konusundaki ufak üstün özellikleri, tespit edilebildiği zaman Linux çekirdek sürümü de yazması ve geliştirdiğimiz PiluX dağıtımını da destekleyecek olmasıdır.
Ancak Linux dağıtımı tespitinin zayıf kalmasının en önemli sebebi, web sunucusunun bunu yapabilmesi için imkanları oldukça düşük olmasıdır.
Çünkü, tarayıcılar dağıtımlarını sürümünü kontrol edip göndermek yerine "Linux" şeklinde platform bilgisini gönderip geçerler.
Ubuntu, Fedora, PiluX gibi bazı dağıtımlar, bazı tarayıcıları tekrar paketller veya gerekli yapılandırma dosyasını yerleştirir. Böylece tarayıcı, dağıtım ismini de gönderebilir.
Maalesef sunduğunuz öneri için Techolay'ın veya başka bir web sitenin yapabileceği pek bir şey yok. Olursa da güncelleme getireceğinden emin olabilirsiniz.
Bu konunun tek çaresi, dağıtımların veya tarayıcı geliştiricilerinin bu konuya önem vermesidir. Ancak muhtemelen "Linux" olarak User-Agent sunulmasını yeterli bulacaklardır.