NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
Biliyorsunuz, yakında Kick ve Twitch yasaklandı ve bunun devamı gelecek gibi gözüküyor. Malum, bu sitelere girmek için bir VPN/proxy servisine ihtiyacımız var. Bugün size, internet hızında az kısıtlama ile yasaklı sitelere girmenizi sağlayan 3 uygulama önereceğim ve tanıtacağım.

1708706120920.webp

İki tane tanıtacağım program var. GoodbyeDPI ve shadowsocks.
1. GoodbyeDPI:
En sevdiğim ve sürekli kullandığım bir program. Kendisi Rusya ve Ukrayna savaşında Rusyalı biri tarafından geliştiriliyor. Rusya savaş ile alakalı haberleri ve siteleri yasakladığı için bunu kullanarak erişiyorlar. Çalışma mantığı devletlerin siteleri yasaklamak için kullandığı derin paket incelemesini (İngilizcesi: Deep Packet Inspection, kısaltması DPI) bypass etmek. Herhangi bir ayrı sunucuya bağlanmadığı için hız kaybınız olmuyor. Ek olarak, aklınızda bulunsun, VPN gibi IP'nizi değiştirmiyor. Direkt olarak şak diye görünür oluyorsunuz. Kısacası, güvenilir bir programdır ve ilk tercih olabilir. '2_any_country_dnsredir' dosyasını açarak kullanıyoruz.

1708705362745.webp

1708705644372.webp

Normal hızın aynısını alıyorum. Paketim 50 Mbps TTNET. 47-48 civarı download, 13-14 civarı upload alıyorum normal halinde.

2. Shadowsocks:
Çin'de internet sansürünü aşmak için yaygın olarak kullanılan açık kaynaklı bir proxy uygulaması. Siz ne kadar yasak koyarsanız koyun, bu insanlar yine bir şekilde yöntemini buluyor ve ulaşıyor. Aynı şekilde önerdiğim bir uygulamadır, deneyebilirsiniz. Programı kullanabilmek için SOCKS5 IP ve porta ihtiyacınız var. Yani, sunucunuz olması gerekli.

1708706359856.webp

1708706661151.webp

Umarım faydalı bir rehber olmuştur. Sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Dosya Ekleri

• 1708705461810.webp
    1708705461810.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 351
Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerinize sağlık, iyi ve yararlı bir konu olmuş.
"2_any_country_dnsredir" dosyasını açar açmaz çalışıyor mu yoksa başka işlem yapmak gerekiyor mu? Genel günlük kullanımı nasıl yapılıyor yani.

"2_any_country_dnsredir" dosyasını açar açmaz çalışıyor mu yoksa başka işlem yapmak gerekiyor mu? Genel günlük kullanımı nasıl yapılıyor yani.

Açtığınız anda çalışmaya başlıyor direk. Nadiren bazı sitelere girmiyor. Sertifika dolayısıyla olduğunu düşünüyorum. Onun dışında sıfır kayıp ile dosya indirme ve yükleme yapabiliyorum.

Direkt çalışıyor, filter activated! yazısını gördüyseniz iyi sörfler :)

Açtığınız anda çalışmaya başlıyor direk. Nadiren bazı sitelere girmiyor. Sertifika dolayısıyla olduğunu düşünüyorum. Onun dışında sıfır kayıp ile dosya indirme ve yükleme yapabiliyorum.
Direkt çalışıyor, filter activated! Yazısını gördüyseniz iyi sörfler :)
Cevabınız için teşekkür ederim.

Ben normalde mobil cihaz üzerindeyim. Kıyamet senaryoları için iki tane VPN programım ve onun ağları hazır, ne olur ne olmaz, akıllı herkesin bir güvenli limanı bulunmalı. Açık cezaevindeyiz madem, sanalda özgür olalım.

Son düzenleme:
Var ama root ile çalışıyor diye görmüştüm(GoodbyeDPI muadilleri). Onun dışında kendi sunucunuz varsa shadowsocks Android'de mevcut. VPN/proxy olarak 1.1.1.1 by cloudfire önerebilirim.
Sunucum yok maalesef. DNS olarak 1.1.1.1 seçili ama çoğu yasaklı siteye giremiyorum.

DPI Tunnel diye bir uygulama buldum, Root gerekiyor mu bilmiyorum ama deneyeceğim.