Dediğiniz gibi -25 yeterli. Neredeyse bir haftadır uğraştık hocam çok teşekkürler. Gerçi VT3 o kadar uğraştırmadı. RAM stabilizasyonu gerçekten zor. Bu arada 6200'de tRCDRD ve tRP ayarlarını 37'de çalıştırmıştık ama 6400'de 39'a çektik. Bunun sebebi nedir? Sizce 6400 CL32 mi daha iyidir 6000 CL28 mi? Nihai Zen görselini de buraya bırakayım. Her şey güllük gülistanlık.@TechMad -25 yeterli, ötesine çok gerek yok açıkçası. Yazın çekirdeklerin voltaj ihtiyacı da artacak, V/F Curve bir miktar oynayabiliyor. Arada pay bırakmak her zaman iyidir, sınırda kullanmamak lazım.
Ryzen Per Core Optimization rehberindeki gibi tek tek çekirdek düzeyinde uğraşabilirsin. Arka planı boşaltıp en iyi çekirdeğin talep ettiği en düşük voltajda diğerlerini eşleyeceksin. Sonrasında hepsi için eksi değeri artıracaksın stabil olduğu yere kadar. Diğer opsiyon bu olur, en verimlisi bu.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Dediğiniz gibi -25 yeterli. Neredeyse bir haftadır uğraştık hocam çok teşekkürler. Gerçi VT3 o kadar uğraştırmadı. RAM stabilizasyonu gerçekten zor. Bu arada 6200'de tRCDRD ve tRP ayarlarını 37'de çalıştırmıştık ama 6400'de 39'a çektik. Bunun sebebi nedir? Sizce 6400 CL32 mi daha iyidir 6000 CL28 mi? Nihai Zen görselini de buraya bırakayım. Her şey güllük gülistanlık.
Eki Görüntüle 222745
@TechMad Sebebi tRCD Hynix'te VDD ve sıcaklık ile Scale oluyor. Aktif soğutman olmadığından 37-38 patlar 6400 MT/s'de. Bir de 1.7-1.75 civarı VDD ister, altı kurtarmaz. Ben 1.75 VDD verdiğimden Timing marjini geniş. H16M bu kadar sıkı açamaz aktif soğutma olmadan ve Safe voltajlarda. Onun haricinde tRTP ile tRP arasında değiş tokuş var, tRTP 12 olduğundan tRP daha sıkamazsın. Bu da VDD-VDDQ isteyebilir. Kit bazlı değişkenlikler var. H16M ile alakalı sorun bunlar, H16A'da bu tarz sıkıntılar yok diyebiliriz.
Senin senaryoda 39-39 kalması en uygunu, ötesi mümkün değil yani. Bir fark oluşturmaz. H16M ile ancak bu kadar olur güvenli aralıkta ve aktif soğutma olmadan.
Dediğiniz gibi -25 yeterli. Neredeyse bir haftadır uğraştık hocam çok teşekkürler. Gerçi VT3 o kadar uğraştırmadı. RAM stabilizasyonu gerçekten zor. Bu arada 6200'de tRCDRD ve tRP ayarlarını 37'de çalıştırmıştık ama 6400'de 39'a çektik. Bunun sebebi nedir? Sizce 6400 CL32 mi daha iyidir 6000 CL28 mi? Nihai Zen görselini de buraya bırakayım. Her şey güllük gülistanlık.
Eki Görüntüle 222745
İlk önce maksimum frekans bulunur, sonra maksimum FCLK değeri bulunur. En son ise CL dahil diğer Primary'ler en sıkı haline getirilir. Sıralama bu şekilde. Sende diğer Subtiming'ler de H16M için ekstra sıkı. Ötesi mümkün değil dediğim gibi. Senin senaryonda performans getirisi olmaz. Zaten Gear açık. Onu kapatsak H16M ve IMC için ekstra sorun olacaktır. Sil baştan uğraşmak gerekir, Timing'leri bu derece sıkmaya müsaade etmez.
@TechMad @elninolaz İlginç.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Eki Görüntüle 222852
Bu siparişi bekliyorum Ayhan bey. Beklerken ram konuları takibimde .
Siparişten ziyade VDD olayı sıkıntı. M-Die 1.785 verdik. Tam da Nebi Amca video atmış, ona bakarak bir şeyler yapmaya çalıştım. Olmuş mu, bir inceleyin işte. @ggbye
Nebi Amca takip ederek maksimum bu kadar oldu, ötesi M-Die sıkıntı gibi. Scale olmaya devam etmesi 1.75 üzerinde nadir bir durum.
Siparişten ziyade vdd olayı sıkıntı. M-die 1.785 verdik. Tam da nebi amca video atmış, ona bakarak bir şeyler yapmaya çalıştım. Olmuş mu, bir inceleyin işte. @ggbye
Eki Görüntüle 222855
Eki Görüntüle 222856
Nebi amca takip ederek maksimum bu kadar oldu, ötesi m-die sıkıntı gibi. Scale olmaya devam etmesi 1.75 üzerinde nadir bir durum.
O hareketi yanlış yapıyorsun, kardeşim.
6600'de tRP/tRCDRD 37, CL26. İşte bunlar hep fan üfletmekten.
@Ayhan Dönmez hocam aklıma geldi. RTP ile test yaparken genelde hatalar ilk döngüde çıkıyor. İkinci döngüde genelde denk gelmiyorum.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
6600'de tRP/tRCDRD 37, CL26. İşte bunlar hep fan üfletmekten.![]()
Dilimizde tüy bitti, üfletin diye diye. Hep Nebi Amca'dan öğreniyorsunuz bunları. Adam 1.3 VDD CL32 ayarlatıyor @ggbye 'e.
Ben ne alaka, bir profili denedik diye taşlamadığın kaldı.Dilimizde tüy bitti, üfletin diye diye. Hep Nebi Amca'dan öğreniyorsunuz bunları. Adam 1.3 VDD CL32 ayarlatıyor @ggbye 'e.
Hocam sormayı unuttum. Benim anakart AGESA 1.2.8.0 sürümüne yeni geçti ama siz 1.3.0.0'a geçmişsiniz. Bu sürümde kayda değer bir yenilik var mı? Ya da bu 1.3.0.0 sürümü 1.2.8.0'in aksine sadece stabilizasyon iyileştirmeleri mi içeriyor? İkinci sorum da 1.3.0.0 sürümü kararlı sürüm mü beta sürüm mü? Ya da yolda olan daha yeni bir sürüm var mı? Gigabyte biraz geriden geliyor demiştiniz.Dilimizde tüy bitti, üfletin diye diye. Hep Nebi Amca'dan öğreniyorsunuz bunları. Adam 1.3 VDD CL32 ayarlatıyor @ggbye 'e.
- Makaleler
- 1
Hocam sormayı unuttum. Benim anakart AGESA 1.2.8.0 sürümüne yeni geçti ama siz 1.3.0.0'a geçmişsiniz. Bu sürümde kayda değer bir yenilik var mı? Ya da bu 1.3.0.0 sürümü 1.2.8.0'in aksine sadece stabilizasyon iyileştirmeleri mi içeriyor? İkinci sorum da 1.3.0.0 sürümü kararlı sürüm mü beta sürüm mü? Ya da yolda olan daha yeni bir sürüm var mı? Gigabyte biraz geriden geliyor demiştiniz.
Bence bir farkları yok. Mixed mevzusu 1.2.8.0 ve sonrasını kapsıyor. 1.3.0.0 sende de geçtiklerinde test yaparsın yine RTP. Arada kontrol etmek lazım AGESA değiştikçe.