Hocam teste başlayamadım. Gerekli bir bileşen istiyor. WMIC adında bir komponent. Fakat debloat edilmiş bir Windows sürümü olduğu için devam et dediğimde olmuyor.

Bana da bu çıkıyordu, sonrasında devam edince kendisi otomatik indirmişti. Bunu manuel olarak kurabiliyorsan öyle dene WMIC, ben ekstra araştırmadım. Program kendisi kurdu.

@TechMad Şuradan son sürümü indir, sendeki bir önceki şu anda. Belki düzeltir, olmuyorsa manuel kur o komponenti.

Bana da bu çıkıyordu, sonrasında devam edince kendisi otomatik indirmişti. Bunu manuel olarak kurabiliyorsan öyle dene WMIC, ben ekstra araştırmadım. Program kendisi kurdu.

@TechMad Şuradan son sürümü indir, sendeki bir önceki şu anda. Belki düzeltir, olmuyorsa manuel kur o komponenti.
Manuel de kurulmuyor hocam. Muhtemelen ISO bazında o özelliği kaldırdığım için eklenmiyor. Adım kaydediciyi ISO içinden kaldırmıştım. Hatta ISO içindeki olay günlüklerine kadar adım kaydediciyi sistem içinden silmiştim mesela. Onu deneyeyim dedim onu da kurmadı. Prime95 vardı galiba bir de.

Manuel de kurulmuyor hocam. ISO bazında o özelliği kaldırdığım için eklenmiyor. Adım kaydediciyi ISO içinden kaldırmıştım. Hatta ISO içindeki olay günlüklerine kadar adım kaydediciyi sistem içinden silmiştim mesela. Onu deneyeyim dedim onu da kurmadı. Prime95 vardı galiba bir de.

FCLK'yı en iyi bu program test ediyor. Ya da diğer opsiyon, Prime95 Large test başlat. Eş zamanlı olarak arkada OCCT VRAM testi çalışacak. 2 saat kadar yap bunu, stabil ise FCLK'da sorun yoktur. FCLK trafiğini artırmak amaçlı PCIe hattına yükleniyorsun. Aynı şekilde Misc Voltaj da PCIe hattına yardımcı, VDDG ile birlikte.

OCCT VRAM ve P95 Large Test eş zamanlı çalışacak. VRAM testi 1 saat ücretsiz sürümde, test sonlanınca tekrar açarsın.

FCLK'yı en iyi bu program test ediyor. Ya da diğer opsiyon, Prime95 Large test başlat. Eş zamanlı olarak arkada OCCT VRAM testi çalışacak. 2 saat kadar yap bunu, stabil ise FCLK'da sorun yoktur. FCLK trafiğini artırmak amaçlı PCIe hattına yükleniyorsun. Aynı şekilde Misc Voltaj da PCIe hattına yardımcı, VDDG ile birlikte.

OCCT VRAM ve P95 Large Test eş zamanlı çalışacak. VRAM testi 1 saat ücretsiz sürümde, test sonlanınca tekrar açarsın.
Hocam Prime95'te FAILED diye bir şey çıktı. Hata mı oluyor?

p95.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, çekirdek 4 hata vermiş. All Core -20 olarak teste baştan al. 2 saat geçmesi lazım bu testi, yani P95 Large + OCCT VRAM.

Undervolt'tan da olabilir, FCLK'dan da. Bilemeyiz. RAM'den de olabilir. Aktif soğutma yok, tRFC sınırdaysa patlayabilir. @TechMad

GPU OC sıfırla bu işlem esnasında.
Yine patladık hocam. Yalnız benim GPU undervolt idi. -90 Voltaj Ofset (mV), -30 power ayarlıydı. O halde GPU'yu sıfırlayıp tekrar işlemciyi -25'e çekmek gerek sanırım. GPU'dan yapma ihtimali hiç aklıma gelmedi.

Dosya Ekleri

• p95-2.webp
    p95-2.webp
    400,4 KB · Görüntüleme: 27
Yine patladık hocam. Yalnız benim GPU undervolt idi. -90 Voltaj Ofset (mV), -30 power ayarlıydı. O halde GPU'yu sıfırlayıp tekrar işlemciyi -25'e çekmek gerek sanırım. GPU'dan yapma ihtimali hiç aklıma gelmedi.

GPU stokta kalacak. -20/-25 Undervolt dene, patlamaması lazım. tRFC değerlerini güvenli aralığa çek. 100/70 ns olsun.

tRFC2=320, SB=224.

@TechMad 2 saatlik süreç içerisinde fan devirleri %100 olacak, kasa yan kapak açık kalacak. 2 saat OCCT VRAM + P95 Large geçmesi lazım. FCLK, PBO+UV için.

GPU stokta kalacak. -20/-25 Undervolt dene, patlamaması lazım. tRFC değerlerini güvenli aralığa çek. 100/70 ns olsun.

tRFC2=320, SB=224.

@TechMad 2 saatlik süreç içerisinde fan devirleri %100 olacak, kasa yan kapak açık kalacak. 2 saat OCCT VRAM + P95 Large geçmesi lazım. FCLK, PBO+UV için.
Ekran kartı varsayılan, kasa camı açık ve PBO -25'te patladık.

Dosya Ekleri

• p95-3.webp
    p95-3.webp
    399,5 KB · Görüntüleme: 26
Ekran kartı varsayılan, kasa camı açık ve PBO -25'te patladık.

PBO -20 ve -15 dene sırayla. tRFC dediğim değerlere al.

IO Die Hotspot değeri VRAM+P95 Large senaryosunda ekstra ısınacaktır. Gaming simulasyonu gibidir, hatta daha iyisi. FCLK trafiği maksimum düzeyde şu anda. Bunu geçemedikçe %100 stabil değilsin, ancak %90 olur @ggbye gibi.

@TechMad 1/2/1 yerine 1/3/1 Nitro denersin son çare, ya da 2/3/1. IO Die ısınınca patlıyor. Klasik senaryo FCLK ve Nitro için. tRFC dediğim gibi kalsın.

PBO -20 ve -15 dene sırayla. tRFC dediğim değerlere al.

IO Die Hotspot değeri VRAM+P95 Large senaryosunda ekstra ısınacaktır. Gaming simulasyonu gibidir, hatta daha iyisi. FCLK trafiği maksimum düzeyde şu anda. Bunu geçemedikçe %100 stabil değilsin, ancak %90 olur @ggbye gibi.

@TechMad 1/2/1 yerine 1/3/1 Nitro denersin son çare, ya da 2/3/1. IO Die ısınınca patlıyor. Klasik senaryo FCLK ve Nitro için. tRFC dediğim gibi kalsın.
Hocam Nitro 2/3/1'e kadar denedim. tRFC2=320, SB=224, PBO -15. Ne yaptıysam hata aldım. Acaba tRCDRD ve tRP ile alakası olabilir mi? Şu an 39'da. İkinci bir ihtimal olarak 6400'den kaynaklı olabilir mi? 40'a veya 6200'e çeksek %100 stabilite sağlanabilir mi?

Son düzenleme: