SMT açık, 2 seçenek olması, diğer ayar AMD overclock içindeki değer. Orada bir işiniz yok. Diğer yorumları inceledim SWM açık kullanıyorsunuz. Sorunun kaynağı bu olabilir. SVM ve SMT kapatıp deneyin.
Özellikle kontrol ettim. SVM Enable modu Disable ayarlıydı. SMT Control de kapalıydı kaydettim. Restart atıp baştan başlatıp BIOS’a girdim SMT yine Auto olmuş. Başka bir şey sebep oluyor olmalı. Bir de SVM Lock var o nedir? AMD CBS bölümünde.

Dosya Ekleri

• IMG_1135.webp
    IMG_1135.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 20
Özellikle kontrol ettim. SVM enable modu disable ayarlıydı. SMT Control de kapalıydı kaydettim. Restart atıp baştan başlatıp BIOS'a girdim SMT yine Auto olmuş. Başka bir şey sebep oluyor olmalı. Bir de SVM lock var o nedir? AMD cbs bölümünde.

PBO kullanıyor musun?

Özellikle kontrol ettim. SVM Enable modu Disable ayarlıydı. SMT Control de kapalıydı kaydettim. Restart atıp baştan başlatıp BIOS’a girdim SMT yine Auto olmuş. Başka bir şey sebep oluyor olmalı. Bir de SVM Lock var o nedir? AMD CBS bölümünde.

SVM Lock alakalı olduğunu sanmıyorum. SVM Enabled ayarını kapatman yeterli gelmesi lazım. SMT ayrı bir ayar, ona dokunma. Turbo mod yine dokunma, 2 CCD işlemcilerin sorunları bunlar. Tek CCD'de Auto kalsın hepsi.

1770059796448.webp

@TechMad Şurada sanallaştırma Etkin yerine kapalı yazmalı.

AMD cbs SMT Control disabled ve AMD overclocking SMT disabled bu ayarları uygula. Sorun çözülmez ise PBO kapalı konuma getir. Sorun çözülür.

SMT ile SVM ayrı şeyler, PBO ayarına hiç ellemeyin. Bu işlemcilerde Auto kalsın ya da uğraşacağım derseniz Enable edip güç limitlerini açtıktan sonra All Core -20/-25 ya da Per Core uğraşın. Ryzen Per Core Optimization rehberi paylaşmıştım.

Core sayısı fazlaydı. Etkin onda PBO sorun yaratıyor. Kapatırsa çözülür.

PBO ile sanallaştırma alakası olmaması lazım. SVM Mode ya da SVM Enable ayarını kapatınca bende Sanallaştırma iptal oluyor. PBO farklı bir mekanizma. Core sayısı Hyper Threading ya da SMT ile alakalı. Turbo mod açtığında 2 CCD olanlarda 2. CCD'yi 3D V-Cache olmayanı kapatıyor, oluyor sana 9800X3D. Mantık aslında bu. Turbo mod yani SMT ve 2. CCD kapatır. 9800X3D ve tek CCD işlemcilerde bu ayarlara dokunmayın. Yine 9700X ve 9600X'te cTDP 105 W moduna ellemeyin. PBO kısmından PBO Limits=Motherboard olarak değişirseniz güç limitlerini anakarta verecektir. Üçünü de 1000 W ayarlar, Tj Max. 95 derece değerinde takılı kalır işlemci. En doğrusu bu şekilde.

AMD cbs SMT Control disabled ve AMD overclocking SMT disabled bu ayarları uygula. Sorun çözülmez ise PBO kapalı konuma getir. Sorun çözülür.
İkisini de kapattım. CBS bölümü yine otomatik oldu ama Overclocking bölümü Disabled kalmış. PBO’yu kapatırsak ne anlamı kalıyor ki hocam? PBO’nun önemi işlemciyi undervolt etmek zaten.

@Ayhan Dönmez hocam SMT Control Auto gösteriyor BIOS’ta ama Windows’ta Disabled yazıyor hangisine inanacağız?

Dosya Ekleri

• IMG_1136.webp
    IMG_1136.webp
    5,3 MB · Görüntüleme: 22